29 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει το ντεμπούτο της μια μουσική υπηρεσία ήδη δημοφιλής στην Ευρώπη. Το Spotify επιτρέπει την δωρεάν ακρόαση μουσικής από ένα πλούσιο ρεπερτόριο 13 εκατομμυρίων τραγουδιών. Η υπηρεσία χρηματοδοτείται από την προβολή διαφημίσεων υπό μορφή banner στο απαιτούμενο λογισμικό αλλά και από την αναπαραγωγή ηχητικών διαφημιστικών μηνυμάτων εν μέσω playlist. Με 5 δολάρια το μήνα, οι συνδρομητές απαλλάσσονται από τα διαφημιστικά μηνύματα και με 10 δολάρια μπορούν να ακούν έως και 3.333 τραγούδια offline από τρεις υπολογιστές ή/και smartphone.
H υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, ωστόσο οι χρήστες εγγράφονται στην υπηρεσία αφού για να χρησιμοποιήσουν το Spotify πρέπει να έχουν πρόσκληση. Προσκλήσεις μοιράζονται σε όσους δηλώσουν ενδιαφέρον από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας «όσο πιο γρήγορα γίνεται», ή από όσους έχουν ήδη εγγραφεί συνδρομητές Premium.
Στην Ευρώπη, υπάρχουν όρια στη χρήση του Spotify δωρεάν (στις ΗΠΑ δεν έχουν προς το παρόν υιοθετηθεί, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί). Τους πρώτους έξι μήνες από την εγγραφή κάθε χρήστη στην υπηρεσία, η δωρεάν ακρόαση διαρκεί 20 ώρες το μήνα. Μετά, περιορίζεται στις 10 ώρες το μήνα και περαιτέρω περιορισμοί ισχύουν για την αναπαραγωγή κάθε τραγουδιού (πόσες φορές το μήνα μπορεί κανείς να το ακούσει).
Στις συνδρομές των 5 δολαρίων, οι χρήστες μπορούν να ακούνε μουσική χωρίς διαφημιστικά διαλείμματα, αλλά μόνο σε υπολογιστές που βρίσκονται συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Με 10 δολάρια το μήνα, η μουσική μπορεί να αναπαράγεται και σε smartphone (διατίθεται σχετική εφαρμογή), ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο (offline) και με δυνατότητα συγχρονισμού 3.333 τραγουδιών σε έως και τρεις υπολογιστές ή/και τηλέφωνα.
Για την αναζήτηση των τραγουδιών απαιτείται ένα προγραμματάκι του Spotify. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν το πρόγραμμα του Spotify σε όλους τους υπολογιστές από τους οποίους θέλουν και επιτρέπεται να αξιοποιούν την υπηρεσία. Στο πρόγραμμα αξιοποιείται και η κοινωνική δικτύωση: όσοι διατηρούν λογαριασμό σε αμφότερες τις υπηρεσίες, Spotify και Facebook, μπορούν όταν βρίσκονται online να μοιράζονται playlist, τι ακούν «τώρα» και άλλα.
Η υπηρεσία δεν παρέχεται στην Ελλάδα, συνέπεια των συμφωνιών με τις δισκογραφικές εταιρείες και οργανισμών συλλογής πνευματικών δικαιωμάτων, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας περιλαμβάνεται στη λίστα εκείνων στις οποίες παρέχεται η συνδρομητική υπηρεσία (Premium). Η υπηρεσία γίνεται διαθέσιμη στην Ελλάδα σε όσους πληρώνουν με κάρτα που έχει εκδοθεί σε Φινλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία ή ΗΠΑ...
Πηγή: tech.in.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV