Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

steve ballmer microsoft

Η Μicrosoft ξεπέρασε για μία ακόμα φορά τις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών της Wall Street ανακοινώνοντας πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος του 2011 το οποίο ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου, αφού τόσο τα έσοδα όσο και κέρδη ήταν πάνω από τις προβλέψεις.

"Κατά την διάρκεια του 2011, λανσάραμε στην αγορά μία ισχυρή σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία μεταφράστηκαν σε διψήφια αύξηση εσόδων", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Microsoft Peter Klein.

Τα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011 έφτασαν τα 17,37 δισεκατομμύρια δολάρια με τους αναλυτές να προβλέπουν 17,2 δισεκατομμύρια. Τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίζονταν στα 59 cents και τελικά διαμορφώθηκαν στα 69 cents. Tα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το 2011 διαμορφώθηκαν στα 69,94 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 12% σε σύγκριση με τα περσινά 62,48 δισ. δολάρια. Τέλος τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 23,15 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 23%.

Παρά την αύξηση των οικονομικών μεγεθών, τα έσοδα από τα Windows και το Windows Live εμφανίζονταν μειωμένα κατά μόλις 1% για το τελευταίο τρίμηνο και 2% για όλο το οικονομικό έτος. Η πτώση αυτή είναι αντισταθμίζεται από την άνοδο των δεικτών σε άλλους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας. Τα έσοδα στο Business Division αυξήθηκαν κατά 16% κυρίως λόγω των πολύ καλών πωλήσεων του Office. Από το κομμάτι Server & Tools σημειώθηκε ετήσια αύξηση 11%.

Στις Online Υπηρεσίες, δηλαδή στην μηχανή Bing, σημειώθηκε αύξηση εσόδων 15%. Σύμφωνα με την Microsoft η μηχανή αναζήτησης της έχει πλέον μερίδιο 14,4%  στις ΗΠΑ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2011 είναι η Ψυχαγωγία και οι συσκευές. Ο τομέας αυτός σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 45%, λόγω των εξαιρετικών πωλήσεων του Kinect και του Xbox Live.

 

Πηγές: adslgr.com / theregister.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;