30 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
«H εισβολή στο προφίλ κάποιου στο Facebook δεν διαφέρει από την εισβολή στο ίδιο του το σπίτι» έκρινε ο Λόρενς Μπράουν, Αμερικανός δικαστής που καταδίκασε σε τετραετή φυλάκιση 24χρονο ο οποίος συνέλεγε e-mail γυναικών που διατηρούσαν προφίλ στο Facebook. Κατόρθωνε να μπαίνει στους λογαριασμούς τους με στοιχεία που ανυποψίαστες είχαν δημοσιεύσει εκεί, να βλέπει τα e-mail τους και να στέλνει σε οικογένεια, φίλους και συνεργάτες των θυμάτων όσες γυμνές φωτογραφίες τυχόν έβρισκε.
Ο Τζορτζ Μπρονκ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009 την αναζήτηση στοιχείων στο Facebook που θα τον βοηθούσαν να παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υποψήφιων θυμάτων του. Την ίδια πρακτική ακολουθούσε έως τον Σεπτέμβριο του 2010.
Στις σελίδες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αναζητούσε πληροφορίες που θα του επέτρεπαν να απαντήσει σε συνήθεις ερωτήσεις ασφάλειας, όπως «σε ποιο δημοτικό σχολείο πήγατε;» «πού γεννηθήκατε;», «πώς λένε το σκύλο σας;», «ποιό είναι το αγαπημένο σας χρώμα» και άλλες, πληροφορίες από τις οποίες βρίθει κυριολεκτικά το Facebook. Με αυτή την πληροφορία, μπορούσε στη συνέχεια να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες e-mail. Ανεξάρτητα πόσο καλός ήταν ο κωδικός, η πρόσβαση στο λογαριασμό γινόταν παιχνιδάκι όταν βρισκόταν στο προσωπικό προφίλ του υποψήφιου θύματος στο Facebook η απάντηση στην ερώτηση ασφαλείας που καλείτε να απαντήσει κανείς (η οποία συνήθως αφορά σε προσωπικά στοιχεία) για να αλλάξει τον κωδικό του.
Αφού άλλαζε τους κωδικούς, έμπαινε στους λογαριασμούς, αναζητούσε φωτογραφίες και τις μοίραζε δημόσια. Σε κάποιες περιπτώσεις χλεύαζε δημοσίως στο διαδίκτυο τα θύματά του και σε μια περίπτωση απείλησε για να του σταλούν ακόμα περισσότερες γυμνές φωτογραφίες από το θύμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, είχε κατορθώσει να αλλάξει κωδικούς e-mail σε 41 λογαριασμούς.
Πηγή: tech.in.gr με πληροφορίες από Associated Press
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV