Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Kinect

Μία εταιρεία από το Οχάιο μήνυσε την Microsoft με την κατηγορία ότι παραβιάζει τις πατέντες της με την πώληση του ελεγκτή κίνησης Kinect.

Συγκεκριμένα η Impulse Technology κατέθεσε τη μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουεϊρ, κατηγορώντας την Microsoft αλλά και μερικούς κατασκευαστές παιχνιδιών ανάμεσα τους την Electronic Arts, Ubisoft και THQ για παραβίαση πατεντών που αφορούν μεταξύ άλλων την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των δεξιοτήτων κίνησης σε πολυδιάστατο χώρο. Η μήνυση κατατέθηκε την 1η Ιουλίου, και έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα Law360.

Η Impulse ισχυρίζεται ότι το Kinect παραβιάζει επτά πατέντες που εκδόθηκαν από το 2001 έως το περασμένο έτος. Στην αγωγή της, η εταιρεία σημειώνει ότι ενημέρωσε την Microsoft σχετικά με τις πατέντες αυτές το Μάρτιο. Η αγωγή δεν αναφέρει αν η Microsoft απάντησε σε αυτήν της την ενημέρωση.

Η Microsoft αρνήθηκε να απαντήσει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά ανέφερε ότι εργάζεται σκληρά ώστε να βεβαιώνει ότι τα προϊόντα της δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα πατεντών άλλων κατόχων.

«Αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η Microsoft επενδύει σημαντικά στην προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μας και έχει εκατοντάδες πατέντες που έχουν εκδοθεί αλλά και εκκρεμούν καλύπτοντας το Kinect.» λέει σε δήλωση του ο Kevin Kutz, διευθυντής δημοσίων υποθέσεων της Microsoft.

 

Πηγές: adslgr.com / cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;