Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iriver story hd google ebookstore

Την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρονικού αναγνώστη που θα έχει ενσωματωμένο τα βιβλιοπωλείο της για τα ebooks ανακοίνωσε η Google. O iRiver Story HD, διαθέσιμος από τις 17 Ιουνίου στις ΗΠΑ, θα έχει οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού υψηλής ανάλυσης και τη δυνατότητας αγοράς και κατεβάσματος βιβλίων από το Google eBookstore μέσω WiFi internet. Ως τώρα για να διαβάσει κανείς ebooks από τη Google σε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη θα έπρεπε να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του και να τα περάσει μετά στη συσκευή. Το Google eBookstore θα είναι το μόνο βιβλιοπωλείο που θα είναι εγκατεστημένο στη συσκευή, χωρίς δυνατότητα απεγκατάστασης.

Παρά τις φήμες -ή απλώς προσδοκίες- ότι η Google Θα κυκλοφορούσε ηλεκτρονικό αναγνώστη με δική της τόσο τη συσκευή όσο και το λογισμικό της όπως κάνουν το Amazon και το Barnes & Noble, κινήθηκε πιο κοντά στη λογική του Android και του Chrome OS. Έτσι, στον iRiver δεν υπάρχει τίποτα της Google πέρα από το ενσωματωμένο βιβλιοπωλείο της, ούτε η συσκευή αλλά ούτε και το λειτουργικό. H Google ζητά να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές και ανοίγει το δρόμο για να εγκαταστήσει το δικό της βιβλιοπωλείο σε μια σειρά από συσκευές κατασκευαστών που δεν έχουν δικό τους βιβλιοπωλείο ή αυτό που έχουν είναι ασήμαντο συγκριτικά με το Google eBookstore -και είναι πολλές αυτές.

iRiver Story HD

O iReader Story HD, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην έκθεση CES 2011 τον Ιανουάριο, θα έχει οθόνη 6 ιντσών που θα είναι HD (High Definition), αρκετά δικαιολογημένο όνομα από τη στιγμή που μιλάμε για ανάλυση 1024x768 (XGA), όταν το Kindle και οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί αναγνώστες έχουν ανάλυση 600x800. Η iRiver μιλάει και για καλύτερο contrast και από το Kindle. Η συσκευή θα έχει επίσης το chipset Cortex A8 CPU της Freescale, με το οποίο η iRiver υπόσχεται ότι το Story HD θα είναι ο γρηγορότερος ηλεκτρονικός αναγνώστης στο γύρισμα της σελίδας (refresh rate), που υπονοεί γρηγορότερος και από το Kindle, που έχει τα σκήπτρα της ταχύτητας. Το πάχος της συσκευές είναι 12,7 χιλιοστά και το βάρος της 207 γραμμάρια. Η μπαταρία θα διαρκεί 6 εβδομάδες. Έχει εσωτερική μνήμη 2 GB επεκτάσιμη με κάρτα SDHC, δηλαδή θεωρητικά ως 32 GB, πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο και WiFi internet. Θα υποστηρίζει ανάμεσα σε άλλα αρχεία ePUB και PDF με και χωρίς Adobe DRM, καθώς και αρχεία της σουίτας Office και αρχεί κόμιξ. Τέλος, υπάρχει και ενσωματωμένο αγγλοαγλικό λεξικό (Collins).

Το ενσωματωμένο βιβλιοπωλείο της Google δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια δωρεάν ebooks, καθώς και "εκατοντάδες χιλιάδες" ebooks προς πώληση. Η συσκευή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, καθώς και η Google μόνο στις ΗΠΑ πουλάει ebooks. Όμως τα στελέχη του Google eBooks έχουν ανακοινώσει πως η επέκταση στην Ευρώπη μπορεί να γίνει και πριν το τέλος του χρόνου.

Στα $139 (€99), με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με τη σφραγίδα της Google ο iRiver Story HD στέκεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τόσο απέναντι στο Kindle, όσο και στα Nook 2 και Kobo Touch που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Τα μειονεκτήματά του εντοπίζονται στην έλλειψη οθόνης αφής, το μέτριο design και, κάτι που παίζει ρόλο στην αγορά των ΗΠΑ, την έλλειψη 3G internet.

Σε κάθε περίπτωση, ο iRiver Story HD είναι μόνον η πρώτες από τις πολλές συσκευές που θα δούμε με προεγκατεστημένο το βιβλίοπωλείο της Google.
Δείτε και την πρώτη παρουσίαση του iRiver Story HD που έγινε στη CES 2011 από το engadget.com:

 

Πηγές: elektronikosanagnostis.blogspot.com, booksearch.blogspot.com, iriver.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;