Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

smartphone in toiletteΗ σημαντικότερη αιτία απώλειας των πληροφοριών των επαφών που είναι αποθηκευμένες στα smartphones, είναι η συνήθεια των χρηστών να παίρνουν τα κινητά τους στην τουαλέτα. Αυτό διαπιστώνει η εταιρεία Plaxo, η οποία προσφέρει μία online υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τις επαφές τους και να τις μεταφέρουν από συσκευή σε συσκευή.

Το 1/3 όσων συμμετείχαν στην έρευνα έχουν χάσει το κινητό τους ή έχει καταστραφεί, ενώ το 19% παραδέχτηκε ότι έχει πέσει στη λεκάνη της τουαλέτας. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος από την απώλεια του smartphone, σχετίζεται με την απώλεια των στοιχείων που είναι καταχωρημένα στις επαφές.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

  • Οι επαφές μπορεί να βρίσκονται σε πολλά σημεία (PCs, smartphones, social networks κ.ά.), ενώ το 71% των ερωτηθέντων τις αποθηκεύει στο smartphone.

  • Σχεδόν οι μισοί εμπιστεύονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας την απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες επαφών.

  • Την προσεχή διετία, τα 2/5 των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι θα στραφούν σε κάποια απομακρυσμένη υπηρεσία ή στο cloud για την αποθήκευση της λίστας επαφών.

  • To 25% χρησιμοποιεί το cloud για backup των δεδομένων που βρίσκονται στο PC.

  • Οι χρήστες που κάνουν backup στα στοιχεία του υπολογιστή τους είναι πιο πιθανόν να κάνουν backup και τις επαφές του smartphone τους.

 

Πηγή: neo2.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;