Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

google labsΤίτλοι τέλους για τα Google Labs, αφού η Google αποφάσισε να επικεντρώσει στις mainstream υπηρεσίες της και όχι στην παραγωγή πειραματικών ιδεών.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Google σταδιακά κλείνει τα Google Labs, μιας και επιθυμεί να προμοτάρει τα προϊόντα που έχει ήδη στην αγορά, από το να κυκλοφορήσει νέες ιδέες που μπορεί ποτέ να μη "δουν το φως".

Τον τελευταίο μήνα η Google έχει ανακοινώσει για την απενεργοποίηση μερικές από τις υπηρεσίες των Labs, όπως είναι τα Google Health (1 Ιανουαρίου 2012) και Powermeter (16 Σεπτεμβρίου 2011), ενώ επιβεβαίωσε πως ακόμα περισσότερα προϊόντα των Labs θα βγουν offline ή απλά θα ενσωματωθούν στις βασικές προσφορές υπηρεσιών της εταιρείας.

Σε ένα άρθρο του επίσημου ιστολογίου της Google, o Bill Coughran, SVP του Research and Systems Infrastructure της Google, τόνισε:
"Παρόλο που έχουμε μάθει πολλά από τις πρωτότυπες υπηρεσίες των Labs, πιστεύουμε πως το focus είναι πλέον ζωτικής σημασίας, εάν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις σημαντικές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό σημαίνει την ολοκλήρωση των πειραματισμών στα Labs -σε άλλες, απλά σημαίνει πως θα ενσωματώσουμε τα προϊόντα και τις τεχνολογίες σε διαφορετικά product areas.
Πολλά από τα προϊόντα Labs που σχετίζονται με Android apps θα συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα στο Android Market. Θα σας ενημερώσουμε για την πρόοδό τους μέσα από την ιστοσελίδα των Google Labs. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ταχύτητα και την καινοτομία -τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από το Google Labs- για όλα τα προϊόντα μας, όπως εξάλλου απέδειξε και η πρώιμη κυκλοφορία του Google+ τον προηγούμενο μήνα."

Πολλά από τα προϊόντα των Google Labs έχουν προέλθει από το περίφημο "20%" του χρόνου της εταιρείας, όπου οι εργαζόμενοι στη Google επιτρέπεται να δουλεύουν στις δικές τους ιδέες για προϊόντα.

Σύμφωνα με τη Google, ο "προσωπικός" αυτός χρόνος θα συνεχίσει να υφίσταται.

 

Πηγή: pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;