Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

3D cinema

Ίσως πολλοί από εμάς να έχουμε ακούσει κατά καιρούς από διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, ότι η 3D τεχνολογία είναι το αποκαλούμενο, χαρακτηριστικό του μέλλοντος. Σταδιακά, όλο και περισσότερες τηλεοράσεις 3D διατίθενται στην αγορά. Νέες ταινίες, έρχονται με 3D υποστήριξη, ενώ την ίδια υποστήριξη λαμβάνουν και πολλά παιχνίδια ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και διαφόρων κονσολών.

Όμως, μια νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με 24 μαθητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, υποστηρίζει ότι η θέαση stereoscopic 3D περιεχομένου, είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα μάτια. Συγκεκριμένα, το μάτι κατά την θέαση περιεχομένου 3D, πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς και στην φυσική απόσταση μεταξύ της οθόνης, αλλά και στην απόσταση του περιεχομένου 3D, με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσφορία στην όραση, κούραση και πονοκέφαλος (vergence & accommodation).

Με όλο και περισσότερες ταινίες, TV Shows, παιχνίδια, smartphones και πολλά άλλα μέσα ψυχαγωγίας να αποκτούν υποστήριξη 3D, φαίνεται ότι η τεχνολογία αυτή δεν θα εξαλειφθεί στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, θα πρέπει, να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν καλύτερο χειρισμό των αρνητικών συνεπειών της.

 

Πηγές: thelab.gr / techcrunch.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;