Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Personal and Ubiquitous Computing

Τις πρώτες επιστημονικές αποδείξεις ότι τα έξυπνα κινητά προκαλούν εμμονές βρήκαν επιστήμονες από τη Φινλανδία και τις ΗΠΑ. Οι ειδικοί τις ονόμασαν «συνήθειες επανελέγχου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο χρήστης αρκετά συχνά ανοίγει το κινητό του για να ελέγξει εάν έχει νέο email, να ενημερωθεί για τα κοινωνικά δίκτυα, να ελέγξει κάποιες αγαπημένες του ιστοσελίδες κ.ά.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνουν οι ειδικοί στην επιστημονική επιθεώρηση «Personal and Ubiquitous Computing», ο τυπικός έλεγχος διαρκεί λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο χρήστης θα ξεκλειδώσει την οθόνη του και θα την ξανακλειδώσει.

Μάλιστα, οι ειδικοί παρατήρησαν και άμεσα επικίνδυνες συμπεριφορές καθώς ο έλεγχος των εφαρμογών του έξυπνου τηλεφώνου δεν σταματούσε ούτε όταν κάποιος περπατούσε ή οδηγούσε.

Οι επιστήμονες σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η εμμονές δεν είναι μία κατάσταση κατά την οποία κάποιος έχει αμηχανία ή βαριέται και «παίζει» με το κινητό του, αλλά συνδέονται με συνεχή έλεγχο του τηλεφώνου, ο οποίος τον αποσπά από σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες.

Ο εμφανής αντίκτυπος που έχουν στη ζωή τους στα άτομα που έχουν αναπτύξει εμμονές λόγω έξυπνου τηλεφώνου είναι η απώλεια εργασίας και τα ατυχήματα.

 

Πηγή: ygeia.tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;