Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης Spam Report της Kaspersky Lab για τον Ιούνιο του 2011, πέρα από την ελαφρά αύξηση του spam e-mail, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα phishing e-mails στα κοινωνικά δίκτυα.

michael jackson is alive |spam|

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των phishing emails παρέμεινε σταθερός και αποτέλεσε το 0,02% των συνολικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση στις επιθέσεις phishing σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Habbo και το Facebook κατά 6,25% και 4,07% αντίστοιχα, τοποθετώντας αυτούς τους ιστότοπους στην τρίτη και τέταρτη θέση της κατάταξης των οργανισμών που δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab προβλέπουν επίσης ένα μεγάλο κύμα επιθέσεων spam που θα σχετίζεται με το Google+, έπειτα από πρόσφατες ενδείξεις ότι οι spammers έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη νέα τοποθεσία κοινωνικής δικτύωσης.

“Αναμένουμε αύξηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα εκμεταλλεύονται το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google. Κατά πάσα πιθανότητα, τα emails θα περιέχουν συνδέσμους phishing και κακόβουλους κώδικες”, δήλωσε η Maria Namestnikova, Senior Analyst Spam της Kaspersky Lab.

Σημειώνεται ότι το PayPal and το eBay προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των phishers τον Ιούνιο.

http://www.securelist.com/en/images/vlill/spamreport_june2011_pic05_en.png

Πηγές spam

Όσον αφορά στο spam, o όγκος των spam e-mail αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με το Μάιο και διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 83,3% των συνολικών email που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Τα πιο δημοφιλή θέματα ήταν ο θάνατος του Osama bin Laden, η τελευταία ταινία του Harry Potter και η επέτειος του θανάτου του Michael Jackson.

Η Ινδία παρέμεινε η πιο σημαντική πηγή spam τον Ιούνιο. Η Βραζιλία επέστρεψε στη δεύτερη θέση με μια αύξηση 4,4% σε σχέση με το Μάιο. Μια αξιοπρόσεχτη αλλαγή ήταν η πτώση της Κορέας από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση, στην κατάταξη των χωρών-“παραγωγών” μηνυμάτων spam, ενώ η Ρωσία έπεσε δύο θέσεις και βρέθηκε έβδομη στην κατάταξη.

spamreport june 2011 countries

Τάσεις γύρω από το spam

Τα στατιστικά δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο (1/3) όλων των spam μηνυμάτων στην Αγγλική γλώσσα στάλθηκαν με δόλο, καθώς στόχευαν είτε στην απόσπαση χρημάτων από τους χρήστες, είτε περιελάμβαναν ένα κακόβουλο αρχείο ή σύνδεσμο που παρέπεμπε σε κακόβουλο πρόγραμμα. Τα μηνύματα spam που σχετίζονταν με φάρμακα αποτέλεσαν τη δεύτερη πιο πολυπληθή κατηγορία. Επίσης, μηνύματα με προτάσεις για γρήγορο και εύκολο κέρδος, ύποπτα για προσωπικά δάνεια, για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και για απομιμήσεις προϊόντων πολυτελείας βρέθηκαν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες spam για τον Ιούνιο του 2011.

spamreport june 2011

 

Πηγή: neo2.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;