Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Anonymous Austria

Το αυστριακό παρακλάδι της ομάδας χάκερς των "Ανωνύμων" υπέκλεψε τα προσωπικά στοιχεία 214.000 τηλεθεατών της αυστριακής τηλεόρασης, αλλά και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών 96.000 από αυτούς, έπειτα από μία επίθεση στον οργανισμό που συλλέγει το ραδιοτηλεοπτικό τέλος (GIS), όπως ανακοίνωσε ο GIS.

Την Παρασκευή μία ομάδα με την ονομασία AnonAustria μπήκε στο σύστημα του GIS και υπέκλεψε πληροφορίες των πελατών του.Σε διαδικτυακή τους ανακοίνωση οι AnonAustria ανακοίνωσαν ότι στόχος της επίθεσής τους δεν ήταν να βλάψουν τους πελάτες της GIS, αλλά να επισημάνουν την ελλιπή ασφάλειά του.

"Τόσο ευαίσθητα δεδομένα δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται για πολλά χρόνια και να είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε", ανέφερε η ομάδα."Ο GIS έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει προσωπικά τους πελάτες του και να τους συμβουλεύει να επιβεβαιώσουν τις κινήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς", επεσήμανε από την πλευρά του ο GIS.

Οι AnonAustria είναι ένα τοπικό παρακλάδι ενός ευρύτερου δικτύου χάκερς που είναι γνωστοί ως Anonymous και οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι μπήκαν και στους σέρβερς του ΝΑΤΟ υποκλέπτοντας απόρρητα δεδομένα, έναν ισχυρισμό που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει η Ατλαντική Συμμαχία.

Πρόσφατα οι "Ανώνυμοι" της Αυστρίας είχαν επιτεθεί στον ιστότοπο του ακροδεξιού κόμματους FPO και του σοσιαλδημοκρατικού SPO του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν.

 

Πηγή: protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;