Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

acsi e-business winners and losers 2011

Μπορεί το Facebook να είναι μία από τις ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο ίντερνετ και Νο.1 στην Ελλάδα, όμως ταυτόχρονα είναι το πιο "μισητό", σύμφωνα με έρευνα του American Customer Satisfaction Index (ASCI). Ο παράγοντας της δυσαρέσκειας του κόσμου είναι τόσο υψηλός που συγκρίνεται με τη δυσαρέσκεια που "απολαμβάνουν" οι αεροπορικές εταιρείες, τα MME και οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η έρευνα του ASCI έγινε στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την εταιρεία ανάλυσης της καταναλωτικής εμπειρίας ForeSee Results και μέτρησε την ικανοποίηση των πελατών όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, την αναζήτηση στο ίντερνετ, και τις ειδησεογραφικές εταιρείες. Να σημειωθεί πως η έρευνα έγινε πριν βγει στον αέρα, έστω και δοκιμαστικά, το Google+. 

Το Facebook αν και ανεβασμένο κατά δύο μονάδες από πέρυσι είχε σκορ μόλις 66 στους 100 πόντους, που το κατατάσσει στο κατώτερο 5% των ιδιωτικών εταιρειών με τη χαμηλότερη βαθμολογία από τα "τρανταχτά" διαδικτυακά ονόματα, στην ίδια κατηγορία με τις αεροπορικές και τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, δύο βιομηχανίες διαβόητες για τη δυσαρέσκεια που προκαλούν στους πελάτες τους.

Ποιος είναι ο λόγος που το Facebook είναι τόσο μισητό; Το ότι ουσιαστικά αποτελεί μονοπώλιο. Όντας μακράν το πρώτο και μεγαλύτερο, δεν νιώθει την ανάγκη να ικανοποιήσει τους χρήστες του. Θέματα με τα προσωπικά δεδομένα, συχνές αλλαγές στην εμφάνιση και οι ολοένα και περισσότερες διαφημίσεις έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην χαμηλή ικανοποίηση.

Οι χρήστες, από την άλλη μεριά, ανέχονται την φτωχή εμπειρία του Facebook προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει (σ.σ. να παίζουν κάτι-ville).

Τα μικρότερα κοινωνικά δίκτυα ήταν πεσμένα σε σχέση με πέρσι αλλά παρά ταύτα είχαν έναν πόντο παραπάνω (κατά μέσο όρο) από το Facebook. Κορυφαίο σκορ είχε η Wikipedia, με 78 στα 100 (που τοποθετήθηκε κατά έναν περίεργο τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα), προξενώντας μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις περισσότερες ιστοσελίδες που εξέτασε το ASCI. Το Youtube ήταν στη 2η θέση με 74 ενώ το MySpace δεν καταμετρήθηκε φέτος λόγω των λίγων -πλέον- χρηστών.

Το Google κατέκτησε την κορυφή στα portals και τις μηχανές αναζήτησης με 83 στους 100 παίρνοντας και την πρώτη θέση από τα όλα τα "τρανταχτά" διαδικτυακά ονόματα, ενώ παραδόξως καλά πήγε και το Bing, με σκορ 82 και τη 2η θέση. Ακολουθούν το Ask.com (80) που πήγε από την πιο χαμηλή θέση στην 3η, Yahoo! (79), MSN (78) και στο τέλος η AOL (75) ενώ ο μέσος όρος των υπόλοιπων μικρότερων portals/μηχανών αναζήτησης ήταν 81.

http://www.foreseeresults.com/mkt_images/acsi-e-business-scores-2011-foresee.jpg

 

Πηγή: pcsteps.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;