Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Anders Behring Breivik in diving suit with gun

Το μανιφέστο των 1.500 σελίδων (DOCX | 1.516 σελίδες | 4,44 Mb) που άφησε πίσω του ο Anders Behring Breivik, ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νορβηγία, περιλαμβάνει και αναφορές σε βιντεοπαιχνίδια. Όπως ήταν φυσικό, οι πολέμιοι των παιχνιδιών βρήκαν την αφορμή να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση.

Ο Breivik λέει σε κείμενο που έγραψε το Φεβρουάριο: "Μόλις αγόρασα το Modern Warfare 2. Είναι ίσως ο καλύτερος στρατιωτικός εξομοιωτής κι ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς. Βλέπω το MW2 περισσότερο ως μέρος της εκπαίδευσής μου. Το λατρεύω και ιδίως το multiplayer, το οποίο είναι εκπληκτικό. Μπορείς να προσομοιώσεις πραγματικές επιχειρήσεις".

Οι άνθρωποι που κατηγορούν τα βιντεοπαιχνίδια για διαφθορά της νεολαίας δεν έχασαν την ευκαιρία κι έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τα παιχνίδια. Η συντηρητική ιστοσελίδα Conservapedia αναφέρει χαρακτηριστικά: "Την επόμενη φορά που ένας νεαρός θα εκδηλώσει δολοφονικό αμόκ, παρατηρήστε ότι πριν από αυτό είχε εθιστεί στα επιβλαβή βιντεοπαιχνίδια!".

Ο ίδιος ο Breivik, βέβαια, λέει ότι του αρέσουν περισσότερο τα Fantasy RPG, όπως το Dragon Age Origins και το World of Warcraft. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται επίσης το θέατρο και οι εκθέσεις τέχνης, αλλά ουδείς έσπευσε να κατηγορήσει τους καλλιτέχνες και τους ηθοποιούς ότι θέτουν σε κίνδυνο τους νέους ανθρώπους...

Νορβηγία: Αποσύρονται βιντεοπαιχνίδια

Πολλά είναι τα πολεμικά και όχι μόνο, παιχνίδια τα οποία αποσύρονται από την νορβηγική αγορά εξαιτίας του μακελειού. Με αφορμή το μακελειό στη Νορβηγία που στοίχισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους, η Coop Norway, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων της χώρας, αποφάσισε να αποσύρει 51 τίτλους βίαιων βιντεοπαιχνιδιών από τα ράφια των καταστημάτων της.

Τα παιχνίδια αυτά, ήταν σύμφωνα με την εταιρία, μερικά από αυτά που είχε παίξει ο μακελάρης Anders Behring Breivik.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που αποσύρει λοιπόν η εταιρία βρίσκεται το Call of Duty: Modern Warfare, World of Warcraft, Homefront, Sniper Ghost Warrior, Counter-Strike Source, Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Modern Warfare 2 κ.α.

O John Carmack υπεύθυνος για την δημιουργία και κυκλοφορία παιχνιδιών όπως το Doom και το Quake μίλησε σε περιοδικό και υποστήριξε οτι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια συμβάλλουν στη μείωση της βίας και των κάθε λογής επιθέσεων και δεν είναι υπεύθυνα για κάποιο κακό που μπορεί να συμβεί στον κόσμο όπως πολλοί υποστηρίζουν...

Πηγές: e-pcmag.gr / tgdaily.com / dete.gr

Το μανιφέστο το φορτώσαμε στον server μας καθώς το αρχείο βρίσκεται σε διάφορους file-hosting servers και σβήνεται συχνά-πυκνά από τους πιο πολλούς...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;