Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Chrome vs Firefox and IEΜέρα με τη μέρα ο Google Chrome αποκτά περισσότερους χρήστες, χρήστες (κλασσικά) από τον Internet Explorer που πέφτει συνεχώς η χρήση του αλλά και δυσαρεστημένους χρήστες του Firefox που τον τελευταίο καιρό δείχνει μία στασιμότητα η δημοτικότητά του.

Έτσι, τον Ιούλιο, στη Μεγάλη Βρετανία, ο Chrome για πρώτη φορά στην ιστορία του είχε περισσότερους χρήστες από τον Firefox και πέρασε στην 2η θέση επιλογής των βρετανών πίσω από τον Internet Explorer. Στα στατιστικά της StatCounter βλέπουμε ότι (στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2011) ο Internet Explorer είχε ποσοστό χρήσης 45,51% (-0,9% από τον προηγούμενο μήνα), ο Google Chrome 22,12% (+1%) και ο Firefox (στάσιμος) στο 21,65%!

Να 'ταν μόνο αυτό; Η ανοδική μήνα-με-το-μήνα πορεία του Chrome πλέον απειλεί σε πολλές χώρες τον άμεσο ανταγωνιστή του Firefox, αλλά και τον κραταίο Internet Explorer. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα ο Chrome "ξεπέρασε" το 20% ποσοστό χρήσης παγκοσμίως και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 22,14% (με άνοδο 13% σε ένα χρόνο), τον Firefox να είναι στο 27,95% (με πτώση 3% σε ένα χρόνο) και τον Internet Explorer με 42,45% (και πτώση 10% σε ένα χρόνο...) δείχνοντας ότι ο Chrome ροκανίζει και τους 2 πρώτους browsers. Αν ψάξουμε αναλυτικά στα στατιστικά της StaCounter, ο Chrome σε μερικές χώρες ήδη είναι ο πιο δημοφιλής browser!

Στην Ελλάδα, που εδώ και 1,5 χρόνο περίπου ο Firefox είναι στην πρώτη θέση με "πτωτικό" ποσοστό χρήσης 41,84%, ο Chrome με την τρελά ανοδική του πορεία έχει πιάσει ποσοστό χρήσης 24,98% (ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ο Chrome είχε 10,38%!) την στιγμή που ο δεύτερος Internet Explorer έχει πέσει στο 28,49%!

Βλέποντας και τα δικά μας στατιστικά, και την συνεχή άνοδο του Chrome, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι μία δύσκολη εποχή για τους ανταγωνιστές του Chrome...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;