Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

baidu offices

Η μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης της Κίνας, η Baidu, ξεπέρασε για άλλη μια φορά τις προβλέψεις και ανακοίνωσε άνοδο 95% στα κέρδη δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν σε 1,63 δισ. γουαν (253 εκ. δολάρια) στο προηγούμενο τρίμηνο μέχρι και τον Ιούνιο, συγκριτικά με τα κέρδη (837 δισ. γουαν) της ίδιας περιόδου πέρσι. Την ίδια στιγμή τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο 78% στα 528 εκ. δολάρια· η εταιρεία ερμηνεύει την εκτόξευση των οικονομικών μεγεθών της στην αυξανόμενη πώληση διαφήμισης.

«Επωφεληθήκαμε από την αύξηση της επισκεψιμότητας ενώ την παράλληλα είδαμε τους μεγάλους πελάτες μας να προχωρούν σε μεγάλες δαπάνες», σχολίασε ο Robin Li, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Baidu.

Mε μερίδιο που αγγίζει το 75%, η Baidu είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης στην κινεζική αγορά, την μεγαλύτερη σε μέγεθος παγκοσμίως. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά αναζήτησης διαθέτει προοπτικές ανάπτυξης: «είναι σαν παλίρροια», επισημαίνει κάποιος αναλυτής.

Όπως ο αμερικανικός κολοσσός της Google, έτσι και η Baidu, προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σ’ άλλους τομείς. Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία επένδυσε 306 εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Qunar, μίας από τις παλιότερες και μεγαλύτερες online εταιρείες ταξιδίων της Κίνας. Την ίδια στιγμή, υπέγραψε συμφωνία με κορυφαίες μουσικές εταιρείες, αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη διανομή μουσικής μέσα από την υπηρεσία αναζήτησής της για MP3. Η διαφοροποίηση στο marketing της εταιρείας βοηθά στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Από την πλευρά της η εταιρεία δείχνει πολύ ικανοποιημένη για το μέλλον. «Η έμφασή μας στην καινοτομία θα μας βοηθήσει στο να διατηρήσουμε τους χρήστες και πελάτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόέδρός της. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο των εσόδων κατά 79,5% κατά το τρίμηνο που τελειώνει τον Σεπτέμβριο.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;