Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Γυναίκα με smartphone

Δείτε τι παίζουν το βράδυ τα σινεμά, ενώ περιμένετε στον σταθμό να έρθει το Μετρό. Ξεχαστείτε παίζοντας το αγαπημένο σας παιχνίδι την ώρα που είστε κολλημένοι στην κίνηση. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας ανταλλάσσοντας μηνύματα και φωτογραφίες στο Skype όσο διαρκεί το βαρετό meeting στο οποίο συμμετέχετε. Και όλα αυτά, από το κινητό σας τηλέφωνο.

Η πληροφορία, η διασκέδαση και η ενημέρωση πάνε παντού και σας ακολουθούν πάντα. Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό κόσμο των smartphones, τα οποία αποτελούν πια τρόπο ζωής για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη.

Τα νέα έξυπνα τηλέφωνα που έχουν κατακλύσει και την ελληνική αγορά, δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εκτός από τη δυνατότητα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η οποία πια περνά... σε δεύτερη μοίρα, παρέχουν μία σειρά από λειτουργίες που τα μετατρέπουν σε μίνι πολυμηχανήματα.

Σήμερα από το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήσεις, να παίξετε βιντεοπαιχνίδια, να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις από τα ειδησεογραφικά portals, να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο, να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια, ακόμη και να εκτυπώσετε έγγραφα και φωτογραφίες.

Η έµφαση στα smartphones τελευταίας... εσοδείας δίνεται στους ταχύτερους επεξεργαστές, τα πάσης φύσεως applications, τις λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης, το gaming και την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσιάζουν και οι οθόνες, τόσο σε µέγεθος όσο και σε ευκρίνεια, γεγονός που διευκολύνει απίστευτα το σερφάρισμα στο ίντερνετ αλλά και τη χρήση εκατοντάδων εφαρμογών. Με ένα εξελιγμένο smartphone, ο χρήστης διαθέτει στην πραγματικότητα έναν μικρό υπολογιστή στα χέρια του.

Αυτές οι συσκευές μονοπωλούν και την ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα. Παρά την οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να συνδέονται ανά πάσα στιγµή στο διαδίκτυο και να χρησιµοποιούν πλήθος εφαρµογών, επιλέγοντας smartphone. Στη χώρα µας το 2010 εκτιμάται ότι πουλήθηκαν περίπου 800.000 έξυπνα κινητά, ενώ οι προβλέψεις για το 2011 κάνουν λόγο για διπλάσιο αριθμό.

Τα χαρακτηριστικά

Τα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν µεγαλύτερες οθόνες, οι οποίες φτάνουν τις 4 ή ακόμη και τις 5 ίντσες. Εχουν κάµερες υψηλής ευκρίνειας και ισχυρούς διπύρηνους επεξεργαστές, γεγονός που τα καθιστά ικανά να αντεπεξέλθουν ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη µεγάλη µάχη µεταξύ των εταιρειών στον τοµέα των λειτουργικών συστηµάτων και των εφαρµογών.

Το Android είναι το πιο διαδεδομένο «ανοιχτό» λειτουργικό σύστημα για κινητά. Η τελευταία του έκδοση Android 2.3 Gingerbread συνοδεύει το νέο Samsung Galaxy S.

Το iOS 4.3 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Apple, ενώ η Microsoft έχει αναπτύξει το Windows Phone 7, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει τις δυνατότητες του υπολογιστή, του τηλεφώνου και του ίντερνετ.

Παιχνίδια

Τους τελευταίους μήνες οι εταιρείες επενδύουν στη χρυσοφόρο αγορά του gaming. Οι νέες δυνατότητες των smartphones (ισχυροί επεξεργαστές και μεγάλες οθόνες) επιτρέπουν την άνετη αλληλεπίδραση του χρήστη ακόμη και με ηλεκτρονικά παιχνίδια που διαθέτουν πλούσια γραφικά.

Τα gaming apps κατεβαίνουν καθημερινά από χιλιάδες χρήστες που θέλουν παιχνίδι... καθ' οδόν, με αποτέλεσμα τίτλοι όπως το Angry Birds, το Call of Duty και το Zynga Poker να κάνουν θραύση.

Δικτύωση

Τα νέα smartphones σας κάνουν να παίζετε τα κοινωνικά δίκτυα... στα δάχτυλα. Οι συσκευές είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να αξιοποιούν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και παρέχουν λειτουργίες που επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει τον λογαριασμό του στο Facebook, στο Twitter και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας παράλληλα βιντεοκλήσεις μέσω Skype ή υπηρεσίες instant messaging. Ειδικά οι τελευταίες κάνουν θραύση, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες προτιµούν να επικοινωνήσουν µε τους φίλους τους µέσω των υπηρεσιών άµεσων µηνυµάτων, οι οποίες είναι διαθέσιµες σε όλα τα έξυπνα κινητά µέσω ειδικών εφαρµογών (apps).

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;