Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

tablet gadgets

Η ταμπλέτα θέλει την παρέα της. Από τη θήκη μέχρι το αξεσουάρ και από τον έξτρα φορτιστή μέχρι την προστατευτική μεμβράνη, τα φορητά «φετίχ» έχουν τους δικούς τους φίλους.

Είτε για προστασία είτε για επιπλέον λειτουργικότητα και εφαρμογές είτε για λόγους design και εντυπωσιασμού, τα αξεσουάρ για τις ταμπλέτες τείνουν να αποτελέσουν αναπόσπαστα αντικείμενα για τους φίλους της τεχνολογίας. Μάλιστα, εκτός από τα «επίσημα» gadgets της κατασκευάστριας εταιρείας, τόσο για το iPad της Apple όσο και για το Galaxy Tab της Samsung, μία σειρά από εταιρείες έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις σε μια αγορά που γνωρίζει τεράστια άνθηση, ανάλογη με αυτή των ίδιων των ταμπλετών.

Τα βασικά

Η βασική αγορά που κάνει κάποιος σχεδόν πάντοτε όταν αποκτά την αγαπημένη του ταμπλέτα, είναι μια θήκη μεταφοράς. Επειδή οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν αγαπούν τον νόμο της βαρύτητας, αλλά και για προστασία από σκόνη, αμυχές και διάφορα άλλα κακά συναπαντήματα, μια θήκη συγκαταλέγεται σχεδόν στον… βασικό εξοπλισμό. Οι επιλογές είναι πάμπολλες, μεταλλικές, δερμάτινες και πλαστικές, ενώ ακόμα και επώνυμοι σχεδιαστές μόδας έχουν βάλει τη δική τους πινελιά για εκείνους που θέλουν να είναι πάντα στη μόδα (αν και συχνά η θήκη κοστίζει πιο πολύ από την ίδια τη συσκευή).

Παρόμοιας λογικής είναι και οι προστατευτικές μεμβράνες που τοποθετούνται στην οθόνη της ταμπλέτας, προσφέροντας προστασία από σκόνη και γρατζουνιές.

Το δεύτερο αξεσουάρ είναι ο επιπλέον φορτιστής, συνήθως για το αυτοκίνητο. Επειδή όπως και να το κάνουμε αφόρτιστη ταμπλέτα δεν δουλεύει, ένας δεύτερος φορτιστής, ένας αντάπτορας για το αυτοκίνητο ή για τον υπολογιστή (ανάλογα το μηχάνημα) μπορεί να δώσει νέα ζωή στο μηχάνημα, όπου και να βρίσκεστε.

Ακόμα ένα κλασικό απόκτημα είναι το καλώδιο σύνδεσης με την τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα. Μέσω αυτού μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες ή σειρές σε οποιαδήποτε οθόνη, μετατρέποντας την ταμπλέτα σε ένα πρώτης τάξεως media player, ειδικά για τις διακοπές.

Για προχωρημένους

Αν, πάλι, ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το άθλημα και θέλετε να κάνετε την ταμπλέτα σας να ξεχωρίζει, υπάρχει μία σειρά από πραγματικά καινοτόμα αξεσουάρ. Για παράδειγμα, μια θήκη με ενσωματωμένο ασύρματο πληκτρολόγιο μετατρέπει ουσιαστικά την ταμπλέτα σε netbook, καλύπτοντας έτσι ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της, αυτό της εύκολης πληκτρολόγησης.

Επίσης, υπάρχουν βάσεις στήριξης για το γραφείο ή για τον τοίχο, που μετατρέπουν την ταμπλέτα σε… κορνίζα, αλλά και συστήματα που κολλούν την ταμπλέτα στο μπράτσο για να την έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα αξεσουάρ είναι πάμπολλα και πολλαπλασιάζονται σχεδόν καθημερινά, κάντε μια αναζήτηση στο Google με το όνομα της ταμπλέτας σας και τη λέξη accessories και δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;