Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

gmail voip call

Η Google ανακοίνωσε την διάθεση των υπηρεσιών VoIP μέσω του Gmail σε 38 γλώσσες και 150 χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα φωνητικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσα από το Gmail και με αυτό τον τρόπο η Google ενοποιεί τα εργαλεία επικοινωνίας του χρήστη είτε πρόκειται για email, chat, φωνή ή βίντεο. Μέχρι σήμερα η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας μέσα από τον λογαριασμό τους στην Google σε τέσσερα διαφορετικά νομίσματα: Ευρώ, Δολάρια Η.Π.Α., Δολάρια Καναδά, Βρετανικές Λίρες. Η τηλεφωνική υπηρεσία δεν έχει πάγιο οπότε οι χρεώσεις αφορούν αποκλειστικά την χρήση.

Οι χρεώσεις είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

Προορισμός Χρέωση ανά λεπτό (χωρίς Φ.Π.Α.)
Ελλάδα Σταθερά €0,02
Ελλάδα Κινητά €0,11
Bρετανία Σταθερά
€0,02
Βρετανία Κινητά €0,08 έως €0,13
Η.Π.Α €0,01

Οι παραπάνω τιμές είναι οι νέες μειωμένες τιμές της Google προς 150 προορισμούς που ανακοίνωσε μαζί με την επέκταση του Google Voice. Δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο.

Για λόγους σύγκρισης η τιμή του ΟΤΕ (με Φ.Π.Α.) για αστικές κλήσεις είναι 0,03198€/λεπτό (με χρέωση ανά δευτερόλεπτο μετά τα πρώτα 2 λεπτά ομιλίας) ενώ η Hellas Online χρεώνει με 0,0352€/λεπτό. H αντίστοιχη χρέωση της Wind είναι 0,0308€/λεπτό ενώ ή Forthnet 0,029€/λεπτό. Να σημειωθεί πως οι τιμές της Google είναι χωρίς Φ.Π.Α. Ο Φ.Π.Α. χρεώνεται με την αγορά χρόνου ομιλίας. Π.χ. τα €10 χρόνου ομιλίας στοιχίζουν €12,3.

Για την χρήση του VoIP μέσω Gmail θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση ενός voice και video plug-in.

 

Πηγές: adslgr.com / googleblog.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;