Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

facebook addiction

Συχνό είναι πλέον το φαινόμενο των ερευνών σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τις αλληλεπιδράσεις τους με τους ανθρώπους.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η συχνή χρήση των κοινωνικών δικτύων έχει αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, διότι βοηθάει στην ανάπτυξη του ναρκισσισμού, στην αντικοινωνική συμπεριφορά κ.α.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από τον Larry Rosen, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αυτών των ψυχικών διαταραχών στους εφήβους.

Κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης των κοινωνικών δικτύων από εφήβους είναι:

  • Ανάπτυξη ναρκισσιστικής συμπεριφοράς.

  • Παρουσία άλλων ψυχολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, της μανίας και των επιθετικών τάσεων.

  • Η χρήση της τεχνολογίας σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων και των βιντεοπαιχνιδιών, μπορεί να αυξήσει την ανάγκη απουσίας από το σχολείο, πιθανότητα ανάπτυξης πόνων στο στομάχι, προβλήματα στον ύπνο, άγχος, κατάθλιψη.

  • Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι όσοι μαθητές ή φοιτητές παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της μελέτης τους έχουν χαμηλότερους βαθμούς.

  • Τέλος, μεγάλο ποσοστό σπουδαστών που κρατά ανοιχτές τις ιστοσελίδες των κοινωνικών δικτύων κατά τη διάρκεια της μελέτης έκαναν διάλειμμα κάθε 15 λεπτά για να ελέγξουν το προφίλ τους.

 

Πηγή: secnews.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;