Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ενώ στην Ελλάδα, αν και όλοι υποστηρίζουν ότι έχουμε “καλά μυαλά” στα πανεπιστήμια, η σύμπραξη ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας είναι ελάχιστα, στο εξωτερικό -και ειδικότερα στις ΗΠΑ- τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

intel research

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Intel η οποία, μέσω των Intel Labs, αποφάσισε να ιδρύσει δύο νέα κέντρα επιστήμης και τεχνολογίας (Intel Science and Technology Centers) αμφότερα με έδρα το θρυλικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

Σκοπός των δύο αυτών κέντρων είναι να διαμορφώσουν το μέλλον του cloud computing, αλλά και των μελλοντικών δυνατοτήτων των καθημερινών συσκευών (smartphones, tablets, κ.λπ.), μέσα από μια “σφιχτή” συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και των κορυφαίων “τεχνολογικών μυαλών” του Carnegie Mellon.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού πλάνου της κορυφαίας εταιρείας, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που αφορά στη δημιουργία ανάλογων κέντρων με στόχο την προώθηση της πανεπιστημιακής έρευνας και την επιτάχυνση της καινοτομίας σε βασικούς κλάδους. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική της Intel είναι ανοιχτή, αφού βασίζεται σε ανοιχτά IP μοντέλα και ανοιχτό λογισμικό, ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών θα είναι δημόσια διαθέσιμα μέσω τεχνικών δημοσιεύσεων.

 

Πηγή: neo2.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;