Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

Angry Birds

Έρευνα αποδεικνύει πως το mobile gaming κυριαρχεί στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, όπως φαίνεται και από το αναλυτικό infographic που παρουσιάζουμε.

Η αξία της βιομηχανίας του mobile entertainment υπολογίζεται περί τα 33 δισ. δολάρια το 2010 και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται σταδιακά στα επόμενα χρόνια, ώστε να αγγίξει τα 55 δισ. δολάρια έως και το 2015.

Σε αυτό το τεράστιο ποσό, στο οποίο περιλαμβάνεται το ενήλικο περιεχόμενο, το social networking και το mobile gaming, το τελευταίο από αυτά αναμένεται να φτάσει τα 8 δισ. δολάρια το τρέχον έτος και περίπου 11,4 δισ. δολάρια στο 2014.

Τα περισσότερα mobile παιχνίδια, τα οποία είναι διαθέσιμα για τις δημοφιλείς mobile πλατφόρμες, διατίθενται σε πολύ χαμηλή τιμή ή απολύτως δωρεάν, συχνά κάτω από 10 δολάρια.

Ο λόγος για τον οποίο οι game developers μπορούν να διαθέτουν υψηλής ποιότητας παιχνίδια σε τόσο χαμηλή τιμή είναι εξαιτίας ενός νέου μοντέλου το οποίο βασίζεται λιγότερο στην αρχική αγορά του software και περισσότερο στο περιεχόμενο ή στα αξεσουάρ που θα θελήσει ο gamer συν τω χρόνω. Τα αξεσουάρ αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν έξτρα επίπεδα ή εργαλεία που είναι συνήθως παντελώς προαιρετικά αλλά σίγουρα χρήσιμα για όποιον θέλει να απολαύσει την πλήρη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το παιχνίδι.

Εναλλακτικά, τα δωρεάν ή οικονομικά παιχνίδια μπορεί να περιλαμβάνουν αρκετές ενσωματωμένες διαφημίσεις, χωρίς να είναι πολύ ενοχλητικές, εφόσον τοποθετηθούν ορθά. Το μοντέλο αυτό φαίνεται πως δουλεύει, μιας και οι developers ως σύνολο είχαν κέρδη 87 εκατ. δολάρια από τη διαφήμιση, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα περίπου 894 εκατ. δολάρια το 2015!

Σύμφωνα με την έρευνα, το 84% των κατόχων tablets παίζουν παιχνίδια στις συσκευές τους, ενώ το 68% ξοδεύει περίπου μία ώρα την ημέρα ή περισσότερο, χρησιμοποιώντας τις συσκευές αυτές. Μια αγορά που ουσιαστικά δεν υπήρχε λίγους μήνες πριν, έχει πλέον αναπτυχθεί εξαιρετικά για τους mobile game developers, ενώ προσφέρει ευκαιρίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατές στον τομέα των smartphones.

Αρκετά όμως είπαμε. Τσεκάρετε το παρακάτω infographic, για περισσότερες πληροφορίες:

mobile games infographic

 

Πηγές: pcw.gr / redmondpie.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;