Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iCloud beta

Πληθώρα κυκλοφοριών από την Apple, με τη beta έκδοση του iCloud για developers, αλλά και τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των iWork και iPhoto με iCloud integration.

Δεν πέρασε και πολύς χρόνος αφότου κυκλοφόρησε την iCloud TV, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν ή να κάνουν stream όλα τα TV shows που έχουν αγοράσει από το iTunes σε όποια συσκευή υποστηρίζει το iCloud.

Συνέχεια κυκλοφοριών, λοιπόν, και η Apple ανακοίνωσε τις νέες εκδόσεις των iWork για iOS και του iPhoto για Mac, όπου και τα δύο προσφέρουν για πρώτη φορά iCloud integration.

Το iWork για iOS, το οποίο αποτελείται από touch-friendly εκδόσεις των Keynote, Pages και Numbers, έχει πλέον αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζει την επεξεργασία εγγράφων και ακόλουθα να συγχρονίζει τις αλλαγές αυτές σε όλες τις συσκευές που είναι Apple ID registered και έχουν εγκατεστημένο σε αυτές το iWork.

Επιπρόσθετα, όλα τα έγραφα θα εμφανίζονται πλέον στον λογαριασμό χρήστη του iCloud κατά την επεξεργασία τους, επιτρέποντας σε κάθε συσκευή που συνδέεται στο Internet να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Επιπλέον του iWork, το iPhoto για Mac ανανεώνεται επίσης, προσθέτοντας υποστήριξη για Photo Stream, ένα νέο χαρακτηριστικό στο iCloud που επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν συγχρονισμένες τις φωτογραφικές βιβλιοθήκες τους σε όλες τις registered συσκευές με σύνδεση στο Internet.

Εκτός όμως από τις αναβαθμισμένες εφαρμογές, η Apple αποκάλυψε εξάλλου και το iCloud Beta, ενώ ανακοίνωσε και τιμές για τις αγορές των ΗΠΑ και της Βρετανίας για το iCloud storage.

Αν και η βασική έκδοση του iCloud με 5GB αποθηκευτικό χώρο θα είναι δωρεάν, όπως είχε αρχικά υποσχεθεί, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τη χωρητικότητα εφόσον το επιθυμούν, με διαφορετικά plans ανάλογα με τις ανάγκες τους -15GB plan για $20 το χρόνο, έως 55GB plan για $100 το χρόνο.

Μόνο οι registered developers της Apple έχουν πρόσβαση στο νέο software επί του παρόντος, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις προκυκλοφορίες της εταιρείας.

Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε υπολογιστή, μπορεί να εγγραφεί σε λογαριασμό developer για $99 τον χρόνο, μέσα από την ιστοσελίδα των developers της Apple. Εκτός από το pre-release software, οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν και πρόσβαση σε αποκλειστικά development tools και documentation.

Σε κάθε περίπτωση, τα updates στα οποία αναφερόμαστε αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο κοινό αφότου το iCloud κυκλοφορήσει επίσημα με την τελική έκδοση του iOS 5, η οποία έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

 

Πηγή: pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;