Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

aldi virus hd / aldi conficker

Δεν είναι δύσκολο πλέον να κολλήσει κανείς έναν ιό στον υπολογιστή του. Αρκεί απλά να μπει σε μία λάθος ιστοσελίδα. Να ανοίξει το λάθος e-mail. Να βάλει στον υπολογιστή του το λάθος φλασάκι. Ή, απ' ότι φαίνεται, αρκεί απλά να συνδέσει στο PC του τον ολοκαίνουριο και σφραγισμένο σκληρό δίσκο που μόλις αγόρασε. Αυτό συνέβη εν πάσει περιπτώσει στην Αυστραλία, σε ορισμένους σκληρούς δίσκους που πωλούνταν στην αλυσίδα supermarket ALDI, οι οποίοι ήταν μολυσμένοι με worm.

Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα ALDI, είναι η γερμανική αλυσίδα οικονομικών supermarket (ανταγωνιστές των LIDL, ουσιαστικά) που σχετικά πρόσφατα έφυγε από τη χώρα μας λόγω αποτυχίας (της μοναδικής σε παγκόσμιο επίπεδο...).

Στην Αυστραλία, λοιπόν, τα ALDI πωλούσαν ένα προϊόν 4-σε-1 που συνδυάζει εξωτερικό σκληρό δίσκο, DVD, USB και Card Reader. Όπως αποδείχτηκε όμως, κάποια κομμάτια από το συγκεκριμένο προϊόν ήταν μολυσμένα με τον Conficker.

Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται ένας καινούριος και άδειος σκληρός δίσκος να είναι μολυσμένος, οι εξωτερικοί δίσκοι πλέον δεν πωλούνται σχεδόν ποτέ εντελώς άδειοι. Έχουν πάντοτε κάποιες εφαρμογές, που συνήθως έχουν να κάνουν με backup, οι οποίες μάλιστα εγκαθίστανται στην πρώτη σύνδεση με τον υπολογιστή. Ήτοι, ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση ενός ιού.

Η ALDI απέσυρε τα προϊόντα που βρίσκονταν ακόμα στα ράφια και ανακοίνωσε πως θα δεχτεί την επιστροφή προϊόντων που έχουν ήδη αγοραστεί. Η εταιρεία επίσης επιβεβαίωσε πως ένα πλήρες format του δίσκου ξεφορτώνεται τον ιό.

Ο Conflicker, που είναι επίσης γνωστός και σαν Downup, Downdup και Kido, είχε μολύνει μεγάλες εταιρείες όπως η ANZ Bank και η RailCorp το 2009 και μολύνει λειτουργικά συστήματα αποκλειστικά των Windows.

 

Πηγή: pcsteps.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;