Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μπορεί καθημερινά να βυθιζόμαστε στις σκοτούρες και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και η οικονομική κρίση να επιτείνει την αρνητική μας διάθεση, δεν το βάζουμε όμως κάτω και βρίσκουμε πάντα χρόνο για… παιχνίδι.

Αυτό τουλάχιστον κάνουν οι κάτοχοι smartphones, οι οποίοι αναδεικνύονται οι απόλυτοι… παιχνιδιάρηδες καθώς κατεβάζουν εφαρμογές gaming στις συσκευές τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν ότι οι εφαρμογές παιχνιδιών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι οι δημοφιλέστερες όλων. Ταυτόχρονα, παρά τη γενική ύφεση και την οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών, ο τζίρος των παιχνιδιών στις φορητές συσκευές αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8F12A9B2A7D05C2C5DF2A86C9A39E353.jpg

Με τη συνεχή βελτίωση των γραφικών, της επεξεργαστικής ισχύος και των δυνατοτήτων των έξυπνων κινητών, το gaming δεν περιορίζεται στον οικιακό μας υπολογιστή. Ακολουθεί την τεχνολογική τάση της φορητότητας και πάει παντού, μαζί με εμάς: στο Μετρό, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά ή στις διακοπές, απλά με ένα κλικ από το κινητό μας τηλέφωνο.

Στα smartphones τελευταίας γενιάς το περιβάλλον των παιχνιδιών είναι εύχρηστο, δίνοντας στον κάτοχο της συσκευής μια ρεαλιστική εμπειρία gaming. Επιπλέον, οι δυνατότητες συνδεσιµότητας που παρέχουν τα smartphones (Wi Fi, Bluetooth, USB κ.λπ.) επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια µε τους φίλους τους.

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Nielsen καταδεικνύει ότι τα παιχνίδια αποτελούν τις δημοφιλέστερες εφαρμογές που κατεβάζουν οι χρήστες στα online καταστήματα εφαρμογών (app stores).

Οι κάτοχοι αυτών των συσκευών κάνουν… τρελό παιχνίδι με τα gaming apps των πιο δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων (iPhone, Android, Windows 7 και BlackBerry) και οι χρήστες του iPhone αποδεικνύονται πιο… παιχνιδιάρηδες από όλους, σημειώνοντας ρεκόρ downloads.

Tο δεύτερο τρίμηνο του 2011, οι εφαρμογές παιχνιδιών προηγούνταν με διαφορά όλων των apps, καθώς 64% των χρηστών έχει κατεβάσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι τις τελευταίες 30 ημέρες.

Ποιες είναι οι άλλες μεγάλες κατηγορίες; Οι εφαρμογές για τον καιρό που έρχονται δεύτερες επιλέγονται από το 60% των χρηστών, που θέλουν να ξέρουν πώς πρέπει να ντυθούν και τι να πάρουν μαζί τους στο ταξίδι. Η τρίτη δημοφιλέστερη κατηγορία είναι οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπου 56% των χρηστών κατεβάζει apps για να έχει πρόσβαση στο facebook και στο twitter από το κινητό.

Ενδιαφέρον είναι το εύρημα ότι, σε αντίθεση με άλλου είδους εφαρμογές, όταν πρόκειται για παιχνίδια οι περισσότεροι χρήστες εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν για να τα εγκαταστήσουν στο τηλέφωνό τους.

Ειδικότερα, 93% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο να πληρώσει για να κατεβάσει μια τέτοια εφαρμογή. Πρόκειται για αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι, σε περίοδο μάλιστα διεθνούς ύφεσης.

Η πλειονότητα των χρηστών smartphones δηλώνει ότι έχει κατεβάσει και παίξει τουλάχιστον ένα παιχνίδι τις τελευταίες 30 ημέρες. Οι κάτοχοι συσκευών Windows 7, iPhone και Android έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατεβάσουν αυτές τις εφαρμογές, σε αντίθεση με τους κατόχους BlackBerry, οι οποίοι φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα επαγγελματικά ζητήματα, παρά για τη διασκέδαση.

Συγκεκριμένα, 70% των κατόχων συσκευών Windows Phone 7 δηλώνει πρόθυμο να κατεβάσει παιχνίδια από το κινητό. Στα iPhone το ποσοστό ανέρχεται σε 69%, στα Android σε 66% και στα BlackBerry πέφτει στο 24%.

Οι δωρεάν εφαρμογές παιχνιδιών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα σημειώνουν άλμα downloading το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Flurry, τα αποκαλούμενα και freemium παιχνίδια αντιπροσωπεύουν πλέον 65% της αγοράς μεταξύ των κορυφαίων 100 παιχνιδιών στο App Store της Apple. Παράλληλα, οι εφαρμογές επί πληρωμή αντιστοιχούν στο 35% της πίτας.

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;