Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

newzbin 2 logoΌπως ανακοινώθηκε από το Newzbin, ετοιμάζεται νέο λογισμικό το οποίο θα παραβιάζει τα μέτρα αποκλεισμού ιστοσελίδων που διαθέτουν πειρατικό περιεχόμενο.

Λογισμικό το οποίο θα είναι σε θέση να «νικά» τα μέτρα αποκλεισμού ιστοσελίδων στα οποία διατίθεται πειρατικό υλικό ετοιμάζει η ιστοσελίδα Newzbin, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Τον Ιούλιο η British Telecoms (BT) αναγκάστηκε να μπλοκάρει την πρόσβαση στην εν λόγω ιστοσελίδα, στο πλαίσιο δικαστικών μέτρων που ελήφθησαν κατόπιν καταγγελίας της Motion Picture Association (ΜΡΑ), κατά την οποία το Newzbin διαθέτει στα μέλη του πειρατικά αντίγραφα ταινιών και μουσικής, τα οποία έχουν εμφανιστεί στα discussion boards του Usenet.

Ο αποκλεισμός αυτός εφαρμόζεται μέσω του συστήματος Cleanfeed της ΒΤ, το οποίο γενικότερα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως ο αποκλεισμός ιστοσελίδων που περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Newzbin, πριν ξεκινήσει ο αποκλεισμός, στα μέσα του Οκτωβρίου, οι προγραμματιστές τους θα έχουν ετοιμάσει ειδικό λογισμικό το οποίο θα είναι σε θέση να «νικήσει» το εν λόγω σύστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ενημέρωσης σχετικά με τα δρώμενα στον χώρο των torrents και της πειρατείας, TorrentFreak, το Newzbin δεν φαίνεται πρόθυμο να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο κώδικας του προγράμματος θα καταφέρνει να παραβιάζει το «μπλόκο» του Cleanfeed.

Όπως έδειξαν δοκιμές του TorrentFreak με λογισμικό network sniffing, το πρόγραμμα βασίζεται σε τεχνικές κρυπτογράφησης οι οποίες θα «κρύβουν» τις επικοινωνίες μεταξύ χρηστών και του Newzbin. Άλλη μία τεχνική η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιείται είναι η επαναδρομολόγηση όλης της κίνησης μέσω του αξιόπιστου συστήματος TOR, το οποίο αποκρύπτει την ταυτότητα των χρηστών και αυτά που προσπαθούν να δουν.

Η ΒΤ δεν σχολίασε τις εν λόγω εξελίξεις, ωστόσο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση οι λεπτομέρειες και παράμετροι της απόφασης του δικαστηρίου.

Ιστοσελίδες όπως το Νewzbin γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς χρήστες που αναζητούν πειρατικό υλικό απομακρύνονται σταδιακά από τις γνωστές και καθιερωμένες τεχνολογίες διαμοιρασμού αρχείων.

Η πρώτη έκδοση του Newzbin είχε κλείσει επίσης μετά από απόφαση δικαστηρίου, ωστόσο η «διάδοχός» 2η έκδοσή του απέφυγε κάτι τέτοιο, καθώς «στήθηκε» εκτός δικαιοδοσίας της βρετανικής δικαιοσύνης.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;