Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Fusion Garage Grid 10Ένα νέο tablet φιλοδοξεί να απειλήσει την κυριαρχία της Apple, κάνοντας μία διαφορετική «πρόταση».

Παρά την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Apple και του iPad στα tablets, μία μικρή εταιρεία από τη Σιγκαπούρη φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή χάρη στη δική της πρόταση, η οποία είναι διαφορετική και κοστίζει λιγότερο.

Το Grid 10 της Fusion Garage θα εμφανιστεί στην αγορά της Μ. Βρετανίας εντός του επομένου μήνα, και αποτελεί μία πραγματικά διαφορετική πρόταση απέναντι στο μηχάνημα της Apple.

Πρόκειται για μία συσκευή βασισμένη σε μία έκδοση του Android δια χειρός της Fusion Garage, αλλά παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τσάντρα Ραθακρισάν, διαφέρει. Μιλώντας για τη βιομηχανία mobile computing, αναφέρει πως: «ο,τιδήποτε ακολούθησε το iPhone ήταν απλά μία αντιγραφή του. Κάθε λειτουργία είναι παρεμφερής και, το χειρότερο, η όλη εμπειρία είναι φτωχότερη από την ίδια την Apple».

Το Grid 10 έχει ένα τελείως διαφορετικό user interface, το οποίο «ζωντανεύει» με διαφορετικό τρόπο ένα περιβάλλον touchscreen. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι η έμφαση που δίνει στο «social media» στοιχείο, ενώ το πρόβλημα των εφαρμογών (που αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα του iPad σε σχέση με τον ανταγωνισμό), λύνεται, κατά τον Ραθακρισάν, από το Amazon: το tablet δίνει πρόσβαση στο Appstore της Amazon για εφαρμογές Android, καθώς και στο Kindle store.

Κατά τον Ραθακρισάν, το Grid 10 είναι πολύ μακριά από το Android: «πήραμε όλες αυτές τις υπηρεσίες και βάλαμε πράγματα που η Google δεν ήθελε να δει σε μία συσκευή με Android», συμπληρώνοντας πως το μηχάνημα διαθέτει τα καλύτερα από κάθε «γίγαντα» του χώρου: τη σταθερότητα του Android, το Bing της Microsoft για αναζητήσεις και τις υπηρεσίες της Amazon.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημά του θεωρείται η τιμή του: το βασικό του μοντέλο (16GB με Wi-Fi) κοστολογείται γύρω στα 410 δολάρια (~ €300), αρκετά φτηνότερα από το iPad και τα υπόλοιπα tablets.

Η εταιρεία είχε προσπαθήσει πριν από 1,5 χρόνο να κατακτήσει μερίδιο της αγοράς με ένα άλλο tablet, το JooJoo, το οποίο ωστόσο δεν σημείωσε επιτυχία...

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;