Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Nook | Barnes & NobleΕίναι μικρό, εύχρηστο και υπόσχεται ατελείωτες ώρες αναγνωστικής απόλαυσης. Ονομάζεται Νook και αποτελεί το e-reader της αμερικανικής αλυσίδας βιβλιοπωλείων Βarnes & Νoble, με δύο οθόνες αφής: μια μονόχρωμη μεγέθους 15,6 εκ. και μια έγχρωμη 9 εκ.

Ενώ στην πρώτη εμφανίζεται η κάθε σελίδα του βιβλίου επιτρέποντας στον αναγνώστη άνετη ανάγνωση και ξεφύλλισμα του περιεχομένου του, στη δεύτερη εμφανίζεται το έγχρωμο εξώφυλλο του κάθε βιβλίου για εύκολη αναζήτηση του επιθυμητού συγγραφικού έργου. Λίγο μεγαλύτερη από ένα βιβλίο τσέπης, η συσκευή τρέχει Αndroid και έχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω 3G και Wi-Fi.

Ετσι, ο χρήστης μπορεί να «δανείσει» εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο του βιβλίο σε έναν φίλο του. Η εσωτερική μνήμη του ηλεκτρονικού βιβλίου αγγίζει τα 2GΒ ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης με την εισαγωγή κάρτας μνήμης- φτάνοντας αισίως τα 16GΒ. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία χρήσης διάρκειας ως και 10 ημερών, ωστόσο αυτό που εκτιμάται ότι αποτελεί μάλλον σημαντικό μειονέκτημα του φορητού Νook είναι το βάρος του που ανέρχεται σε 317 γρ. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, το διαφορετικό e-reader στοιχίζει στις ΗΠΑ περί τα 170 ευρώ.


28/02/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;