Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

νοτικορεάτες iphone

Ούτε ένας, ούτε δύο... αλλά 27.612 είναι οι άνθρωποι που υπέγραψαν την ομαδική αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νότιας Κορέας, απαιτώντας από την Apple αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ουόν ο καθένας (περίπου 720 ευρώ), για την συλλογή στοιχείων μέσω του location tracking, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Το ποσό που επιζητά ο καθένας τους ως αποζημίωση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά όλοι μαζί κατορθώνουν να διεκδικούν 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο ρυθμιστής επικοινωνιών της Νότιας Κορέας έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμο στην Apple για το ίδιο ζήτημα, όσο κι αν η Apple επίσημα απέδωσε το θέμα σε «bug» που διόρθωσε με την αναβάθμιση του λειτουργικού της.

Έχοντας όμως το προηγούμενο ότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο αγωγές από κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός από το Πουέρτο Ρίκο, αλλά και την επιβολή του προστίμου από την Κορεάτικη αρχή οι χρήστες Apple συσκευών που χρησιμοποιούν λειτουργικό iOS 4, προχώρησαν στην αγωγή. Για τον Κορεάτη δικηγόρο, ιδιοκτήτη Apple συσκευών, που στοιχειοθέτησε την υπόθεση, δεν ήταν φαίνεται δύσκολο να μαζέψει τόσους συνάδελφους στην διαμαρτυρία καθώς το κατηγορητήριο στηρίζεται στο γεγονός ότι η καταγραφή της τοποθεσίας των χρηστών των συσκευών γινόταν ακόμα κι όταν οι ίδιοι απενεργοποιούσαν τον εντοπισμό τοποθεσίας από την συσκευή τους.

Ο εκπρόσωπος της Apple στην Νότια Κορέα Στιβ Παρκ αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

 

Πηγές: digitallife.gr / enet.gr / bloomberg.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;