Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

woman send kisses in... laptop

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, υποστηρίζει το γνωστό ρητό και όπως φαίνεται οι άνθρωποι των επικοινωνιών το έχουν πάρει στα σοβαρά. Η μία μετά την άλλη, οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου ενσωματώνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με βίντεο στα προγράμματά τους, επιτρέποντας την άμεση επικοινωνία με ήχο και εικόνα.

Το πάντρεμα του Skype με το Facebook, η ενσωμάτωση δυνατοτήτων video chat στο Gmail, η υπηρεσία Facetime της Apple, που επιτρέπει video chat από το iPhone και το iPad, αλλά και το πάντα ακμαίο MSN της Microsoft εγγυώνται ότι η εικόνα πλέον πάει χέρι χέρι με τα πλήκτρα.

Βέβαια, η ιδέα της ζωντανής επικοινωνίας με βίντεο και ήχο δεν είναι καινούργια. Ομως τώρα ενσωματώνεται σε ολοένα και περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες, ενώ η βελτίωση των ταχυτήτων σύνδεσης, τόσο από το σπίτι και το γραφείο όσο και εν κινήσει, εγγυάται πολύ καλύτερη ποιότητα, χωρίς παρεμβολές και δυσάρεστες εκπλήξεις. Μάλιστα, ενώ στο παρελθόν οι βιντεοκλήσεις αφορούσαν μονάχα τους υπολογιστές - άντε και τα κινητά τηλέφωνα -, τώρα η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται και σε μια σειρά από άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα οι τηλεοράσεις.

Τηλεδιασκέψεις
Εντυπωσιακή εξέλιξη αποτελεί επίσης το γεγονός ότι οι βιντεοκλήσεις έχουν μπει δυναμικά και στην επαγγελματική κουλτούρα, αντικαθιστώντας αρκετά συχνά τις διά ζώσης συναντήσεις. Οι τηλεδιασκέψεις των επικεφαλής της ευρωζώνης -λόγω της κρίσης- απασχολούν αρκετά συχνά την επικαιρότητα, ενώ στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αρκετές συναντήσεις γίνονται μόνο ψηφιακά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η Microsoft έχει ενσωματώσει ειδικό εργαλείο πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων στο πακέτο των υπηρεσιών του Microsoft Office 365, ενώ αντίστοιχα πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από τους συνεργάτες τους να ανοίξουν λογαριασμό στο Skype ή σε άλλη υπηρεσία, προκειμένου να έχουν άμεση οπτικοακουστική επικοινωνία.

Παράλληλα οι βιντεοκλήσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και μεταξύ των «κοινών θνητών» που συχνά τις προτιμούν έναντι της γραπτής επικοινωνίας ή και του τηλεφώνου. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω κάποιας σύνδεσης, στο σπίτι ή στο γραφείο, η επικοινωνία γίνεται άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Εντούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν κάποιος θέλει επικοινωνία με ήχο και εικόνα από το κινητό τηλέφωνο, καλό είναι να γνωρίζει ότι η εν λόγω υπηρεσία είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε όγκο δεδομένων, οπότε θα πρέπει να προσέχει ώστε να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι βιντεοκλήσεις αποτελούν πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο για εκείνους που θέλουν να επικοινωνούν ζωντανά με φίλους ή και συγγενείς από άλλη πόλη ή χώρα, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς τις «πικάντικες» εφαρμογές της τεχνολογίας.

Τι χρειάζεστε
Για να μπει κανείς στον κόσμο του video chat χρειάζεται απλά μια κάμερα. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές και netbook έχουν ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα, όπως επίσης και η πλειονότητα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς. Για εκείνους που θέλουν να εγκαταστήσουν web cam στον σταθερό υπολογιστή τους, το κόστος αρχίζει από περίπου 15 ευρώ, ανεβαίνει όμως μέχρι και τα 100 για μοντέλα υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μπορούν να μεταδίδουν ποιοτική εικόνα ακόμη και με ελάχιστο φωτισμό.

Προβλήματα
Εντούτοις, αν και το video chat επεκτείνεται ταχύτατα, αντιμετωπίζει ένα βασικό μειονέκτημα, αυτό της συμβατότητας. Η κάθε υπηρεσία συνεργάζεται μόνο με τον... εαυτό της, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε με όλους τους φίλους και τους συνεργάτες ταυτόχρονα. Για να είστε πραγματικά δικτυωμένοι, θα πρέπει να εγκαταστήσετε όλες τις διαφορετικές πλατφόρμες, κάτι όμως που μπορεί να μην είναι εφικτό, ειδικά στα κινητά τηλέφωνα, τα οποία είναι επιλεκτικά ως προς τα προγράμματα που δέχονται.

 

Πηγή: tanea.gr

Gmail

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;