Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

πιτσιρικάς με mp3 player

Αν η μουσική είναι για εσάς τόσο σημαντική όσο... ο αέρας που αναπνέετε και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο σπίτι ή να μπείτε στο αυτοκίνητο για να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, μην ανησυχείτε. Η τεχνολογία έχει φροντίσει να καλύψει αυτήν σας την ανάγκη, προτείνοντας μία πληθώρα φορητών λύσεων για αναπαραγωγή μουσικής και ακρόαση ραδιοφώνου όπου κι αν βρίσκεστε.

Τόσο τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα όσο και τα «παραδοσιακά» MP3 players σας δίνουν τη δυνατότητα να πάρετε τη μουσική κυριολεκτικά μαζί σας: στο Μετρό, στο λεωφορείο, στον δρόμο, στις διακοπές ή στην εκδρομή και να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια ανά πάσα στιγμή.

Μπορεί τα smartphones να δεσπόζουν σήμερα στον χώρο των φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής, ωστόσο αρκετοί εξακολουθούν να «επιμένουν» στα MP3 players, εκτιμώντας ότι προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες από τα κινητά.

Το κυριότερο επιχείρημα όσων τα επιλέγουν είναι το κόστος. Ενα MP3 player, όσο «χάι τεκ» και αν είναι, κοστίζει σαφώς λιγότερο από ένα smartphone. Σήμερα μπορεί κανείς να βρει στα καταστήματα ηλεκτρονικών φορητές συσκευές MP3 µε κόστος που ξεκινά μόλις από τα 25 ευρώ. Βέβαια, τα μοντέλα με περισσότερες δυνατότητες είναι ακριβότερα, φτάνοντας ακόμη και τα 100 ευρώ. Και πάλι, όμως, οι τιμές τους δεν συγκρίνονται µε αυτές ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου.

Ενας ακόμη λόγος για να προτιμήσει κάποιος ένα MP3 player είναι η χωρητικότητά του. Τα περισσότερα μοντέλα χωρούν σαφώς μεγαλύτερο όγκο τραγουδιών από ό,τι ένα κινητό τηλέφωνο. Αν λοιπόν θέλετε να κουβαλάτε όπου κι αν είστε ολόκληρη την ψηφιακή σας δισκοθήκη, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ εκατοντάδων (ή χιλιάδων) τραγουδιών, πρέπει να καταφύγετε στη λύση του MP3 player. Στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα µε χωρητικότητα έως και 250 GB, τα οποία βέβαια είναι μάλλον απίθανο να καταληφθούν, όσα τραγούδια και αν προσθέσετε.

Ενα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τα MP3 players ελκυστικά είναι το μικρό τους μέγεθος. Πολλά καινούργια μοντέλα είναι στην κυριολεξία μικρότερα από ένα δάχτυλο του χεριού μας και χωρούν σε οποιαδήποτε τσέπη. Επίσης, ζυγίζουν ελάχιστα γραμμάρια, γεγονός που επιτρέπει στους χρήστες τους να τα έχουν οπουδήποτε μαζί τους, από την παραλία και το γυμναστήριο μέχρι το μετρό και το λεωφορείο.

Ενα δυνατό «προσόν» των MP3 players είναι η διάρκεια της μπαταρίας τους. Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική με τις ώρες, η λύση του κινητού δεν ενδείκνυται, καθώς η αναπαραγωγή ήχου καταναλώνει πολλή ενέργεια και κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς ανοιχτό τηλέφωνο. Αντιθέτως, τα MP3 players έχουν... γερή κράση και χαρίζουν πολλές ώρες συνεχούς ακρόασης.

Τα κινητά τηλέφωνα
Τα κινητά δεν είναι μόνο για να παίρνουμε τηλέφωνο. Αντιθέτως, πολλοί τα χρησιμοποιούν για μια σειρά από «χάι τεκ» λειτουργίες, καθώς σήμερα τα smartphones έχουν εξελιχθεί σε μίνι υπολογιστές προσφέροντας χιλιάδες εφαρμογές, πρόσβαση στο ίντερνετ και επιλογές συνδεσιμότητας.

Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και η ακρόαση μουσικής ή ραδιοφώνου, καθώς τα smartphones έχουν πλέον μετατραπεί σε φορητά μίνι ηχοσυστήματα. Τα καινούργια μοντέλα διαθέτουν κάρτες μνήμης, ενσωματωμένα ποιοτικά ηχεία, ειδικές εξόδους για ακουστικά και πρωτόκολλο για μεταφορά μουσικής σε Βluetooth. Ετσι, μετατρέπονται σε φορητούς media players ικανούς να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Πολλά κινητά προσφέρουν την υπηρεσία TrackID, η οποία αποτελεί τον... καλύτερο σύμβουλο του μουσικόφιλου. Ο χρήστης ηχογραφεί λίγα δευτερόλεπτα από ένα τραγούδι που παίζει εκείνη την ώρα στο ραδιόφωνο και η υπηρεσία του γνωστοποιεί αυτόματα το όνομα του τραγουδιού και του καλλιτέχνη, καθώς επίσης και τα στοιχεία του άλμπουμ, δίνοντάς του επίσης τη δυνατότητα να το κατεβάσει. Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν σήμερα ειδικές εφαρμογές ακρόασης μουσικής, οι οποίες δημιουργούν και αναπαράγουν λίστες τραγουδιών, παρέχουν επιλογές για τη ρύθμιση της ποιότητας του ήχου κ.λπ. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τραγούδια από τον υπολογιστή τους και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν με καλώδιο USB στο κινητό τους. Υπάρχουν όμως και μουσικές υπηρεσίες που προσφέρουν -επί πληρωμή- οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;