Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hdd

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ταϋλάνδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με πλημμύρες -απόρροια των οποίων είναι χιλιάδες άστεγοι και εκατοντάδες νεκροί. Όμως οι πλημμύρες, πέρα από τις πάσης φύσεως ζημιές, θανάτους και δυστυχία που έχουν προκαλέσει σε τοπικό επίπεδο, φαίνεται ότι έχουν και παγκόσμιο τεχνολογικό αντίκτυπο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ταϋλάνδη υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής σκληρών δίσκων από εταιρείες όπως η Western Digital και Seagate. Το αποτέλεσμα είναι οι εταιρείες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή και κατ' επέκταση η προσφορά των σκληρών δίσκων να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Σύμφωνα με το storagereview.com, στο τρέχων τρίμηνο η παραγωγή σκληρών δίσκων θα πιάσει επίπεδα από 62-76 εκατομμύρια μονάδες για τις WD και Seagate, έναντι 170-180 εκατομμυρίων μονάδων που είναι το κανονικό. Για το επόμενο τρίμηνο η αύξηση δεν προβλέπεται να είναι επαρκής ώστε να καλύψει τη ζήτηση.

Τα παραπάνω projections για την παραγωγή οδήγησαν σε άμεσες ανατιμήσεις τόσο στη παγκόσμια αγορά όσο και στην εγχώρια αγορά όπου δίσκοι προηγούμενων παρτίδων οι οποίοι έχουν αγοραστεί σε χαμηλές τιμές, πλέον πωλούνται σε υπερδιπλάσιες τιμές από ορισμένα καταστήματα.

Καλό θα είναι οι χρήστες που θα προβούν σε αγορά σκληρών δίσκων να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα αγοράς καθώς και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα "καπέλα" που επιβάλλει το κάθε κατάστημα, εκμεταλλευόμενο την κατάσταση.

 

Πηγές: adslgr.com / msnbc.msn.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;