Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

facebook data center σουηδία

Το Facebook θα αποκτήσει το πρώτο data center του στην Ευρώπη. Το νέο συγκρότημα κτιρίων θα κτιστεί στη Σουηδική πόλη Λουλέα, με αρχική σύμβαση κατασκευής τα 121 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας.

Το νέο data center θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη και θα επωφεληθεί του κλίματος της Σουηδίας ώστε να κρατάει χαμηλή θερμοκρασία στους δεκάδες χιλιάδες διακομιστές (servers) που θα φιλοξενεί.

«Οι διακομιστές θα φιλοξενούν όλες τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης όπως αιτήσεις φιλίας, tags και ενημερώσεις χρηστών. Επίσης θα εξυπηρετούν κυρίως ευρωπαίους χρήστες και θα βελτιώσουν τις επιδόσεις της ιστοσελίδας», δήλωσε ο Tom Furlong, διευθυντής λειτουργιών της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Η σουηδική κατασκευαστική εταιρεία, NCC, είπε ότι ήταν μέρος της κοινοπραξίας δύο αμερικανικών εταιρειών, της DPR Construction και της Fortis Construction, οι οποίες κέρδισαν το συμβόλαιο ύψους 800 εκατομμυρίων κορωνών (121 εκατομμύρια δολάρια) για τα πρώτα τρία κτίρια του data center. Το μερίδιο της NCC ήταν 800 εκατομμύρια κορώνες.

Η Facebook δήλωσε ότι επέλεξε την απομονωμένη Λουλέα για το data center της, διότι το πολύ ψυχρό κλίμα θα βοηθάει στην ψύξη των διακομιστών και θα μπορούσε να παρέχει φιλική προς το περιβάλλον υδροηλεκτρική ενέργεια.

Το κάθε κτίριο θα καλύπτει έκταση 28.000 τετραγωνικών μέτρων έκαστο και η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις και θα ξεκινήσει άμεσα.

«Το πρώτο κτίριο θα τεθεί σε λειτουργία μέσα σε ένα χρόνο και το σύνολο της εγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. Περίπου 300 θέσεις πλήρους απασχόλησης θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ετών», πρόσθεσε η εταιρεία.

 

Πηγές: adslgr.com / reuters.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;