Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Filesonic closed...

Το FileSonic, μια από τις δέκα δημοφιλέστερες υπηρεσίες μοιράσματος αρχείων στο διαδίκτυο, άλλαξε αιφνιδιαστικά την πολιτική του και στο εξής επιτρέπει στα μέλη του την πρόσβαση σε αρχεία που έχουν οι ίδιοι ανεβάσει στους διακομιστές του. Με την απόφαση αυτή, θεωρείται ότι το FileSonic φοβήθηκε ότι σύντομα θα έχει την τύχη του MegaUpload, το οποίο βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα offline ως άνδρο πειρατών. 

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, παραπομπές σε αρχεία που μοιράζονταν στο FileSonic δεν οδηγούν πλέον πουθενά. Τα μέλη της υπηρεσίας FileSonic που ανέβαζαν αρχεία ανταμοίβονταν για κάθε κατέβασμα των αρχείων που είχαν ανεβάσει στην υπηρεσία. Εκτός από την στροφή 180 μοιρών του FileSonic σε ότι αφορά στο μοίρασμα των αρχείων, η υπηρεσία έδωσε τέλος και στο πρόγραμμα «επιβράβευσης» της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν πληρωμές για το κατέβασμα αρχείων των μελών.

Σύμφωνα με το TorrentFreak.com, το FileSonic "ήταν" μία από τις δέκα δημοφιλέστερες ιστοσελίδες file sharing στο διαδίκτυο με σελιδοπροβολές που έφταναν τα 250 εκατομμύρια pageviews το μήνα! 

Για τα χρονικά, το FileSonic έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ (Earnwell HK Ltd), όπως και το MegaUpload. Δεδομένης της συνεργασίας των Αρχών εκεί με το FBI για να κλείσει το MegaUpload, θεωρείται ότι η απόφαση του FileSonic να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του είναι ένα μέτρο για να προστατευτεί από ανάλογη ενέργεια, ενώ διακομιστές φέρεται να διατηρεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, το MegaUpload να πούμε ότι έκανε χοντρό και επιδεικτικό άνοιγμα στην αγορά... ειδικά με την παρακάτω διαφήμιση. Για πολλούς, πιθανότατα, και ο λόγος κλεισίματός του:

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;