Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=13940739&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=

Σε πεδίο σκληρής κόντρας μεταξύ των παικτών της πληροφορικής και των αλυσίδων λιανικής πώλησης έχει μετατραπεί η αγορά των φορητών υπολογιστών.

Oι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ετοιμάζουν νέο μπαράζ προσφορών στα λάπτοπ, μετά τις επιθετικές προσφορές που έτρεξαν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων.

Χάρη στη συνεχή μείωση της μέσης τιμής τους, ο καταναλωτής μπορεί πλέον να αγοράσει ένα λάπτοπ ικανοποιητικών επιδόσεων ακόμη και γύρω στα 500 ευρώ.

Η κατηγορία των φορητών υπολογιστών συνεχίζει να ακολουθεί ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά την πτώση που καταγράφει συνολικά η αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, η οποία εμφάνισε μείωση πω λήσεων γύρω στο 8% πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 οι φορητοί υπολογιστές -με τη συμβολή και του προγράμματος επιδότησης των netbooks στους μαθητές- παρουσίασαν αύξηση τζίρου 62,6% σύμφωνα με την εταιρεία GfΚ.

25% πάνω ο τζίρος

Άλλωστε, η αγορά των φορητών υπολογιστών, η οποία εκτιμάται ότι αγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως, κινήθηκε θετικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση τζίρου γύρω στο 25%, ενώ η αύξηση ως προς τον αριθμό των τεμαχίων που πουλήθηκαν κινήθηκε γύρω στο 75%. Πάντως, η πώληση των λάπτοπ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία κατά την τρέχουσα χρονιά, σε αντίθεση με αυτή των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία θα εξακολουθήσει να κινείται σε πτωτική πορεία. Μάλιστα, η πώληση προσωπικών υπολογιστών παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση πέρυσι, σε σύγκριση με τους άλλους κλάδους της πληροφορικής.

Ο καταναλωτής μπορεί πλέον να αγοράσει ένα λάπτοπ  ικανοποιητικών επιδόσεων ακόμη  και γύρω στα €500!

 

01/03/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;