Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, η AMD έχει έτοιμη την νέα “A” σειρά επεξεργαστών (Α10) βασισμένη στην τεχνολογία Trinity. Εδώ και καιρό η AMD έχει διαχωρίσει τους επεξεργαστές της σε δύο κατηγορίες, όπου στην φθηνή/μεσαία κατηγορία τιμών συναντάμε τους επεξεργαστές της σειράς Α χρησιμοποιούν το FM2 socket, την ίδια ώρα που οι δυνατότεροι και ακριβότεροι επεξεργαστές FX (που δεν διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών) χρησιμοποιούν το socket AM3+.

Όσον αφορά τους νέους A10 επεξεργαστές, ενσωματώνουν κάρτα γραφικών της σειράς «7» καθώς και μεγαλύτερες συχνότητες λειτουργίας. Αν και sites όπως π.χ. το Tom’s Hardware είχαν δημοσιεύσει παλαιότερα συγκριτικά που έδειχναν πως στην «φθηνή» κατηγορία o Pentium G είχε καλύτερη απόδοση / κόστος από τον Α8, τα πράγματα πλέον δείχνουν να αλλάζουν καθώς τόσο η έλευση OpenCL κώδικα δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε εφαρμογές όπως π.χ. το Photoshop CS6 όσο και το ότι οι μητρικές FM2 διαθέτουν όλα τα σύγχρονα «καλούδια» (SATA3 6GBps, USB3.0) που οι αντίστοιχου (ή μεγαλύτερου) κόστους μητρικές για Intel στερούνται.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο κομμάτι μεταξύ των επεξεργαστών Core i3 και Core i5 θα κινηθούν οι μετρήσεις στους νέους επεξεργαστές που δείχνουν αν μη τι άλλο πως η AMD δεν έχει παραδώσει τα όπλα.

amd-a10

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;