Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

Φαίνεται πως το τελευταίο προπύργιο των Windows (η ποικιλία παιχνιδιών σε σχέση με το Linux καθώς και η υποστήριξη των drivers) αρχίζει να κλονίζεται.

Πριν λίγες ώρες η NVidia παρουσίασε τους νέους drivers για Linux, drivers που υπόσχονται δραματική αύξηση της ταχύτητας. Οι σχέσεις της NVidia με την κοινότητα του Linux δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα το μεσαίο δάχτυλο που έδειξε ο Linus Torvalds προς τον κατασκευαστή τσιπ γραφικών τον Ιούνιο, συνοδευόμενο με την φράση "άει γαμ.."!

linus-torvalds-finger

Ο λόγος που ο πατέρας του Linux προέβη σε αυτή την ενέργεια ήταν η έως τότε κακή υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος από την NVidia.

Πλέον τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε νέο δρόμο, και σε αυτό συνδράμει και η Valve που εκτός από την συνεργασία με την NVidia προκειμένου οι drivers της τελευταίας να βελτιωθούν, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω:

Η γνωστή στην gaming community εταιρεία λοιπόν, παρουσίασε μια beta έκδοση του Steam client της για Linux, και προς το παρόν υποστηρίζει 26 παιχνίδια.

Αν μη τι άλλο, μια καλή αρχή!

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;