Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

John McAfeeΑν και οι άνθρωποι της πληροφορικής γενικά είναι... περίεργοι, η υπόθεση του ιδρυτή της γνωστής εταιρείας ασφάλειας και κατασκευής antivirus είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα! Ο John McAfee λοιπόν στα μέσα του Νοέμβρη θεωρήθηκε από την αστυνομία ως "άτομο ενδιαφέροντος" (ένα βήμα πριν θεωρηθεί ύποπτος για το πούμε απλά) για την δολοφονία (από πυροβολισμό) του γείτονα του, Gregory Viant Faull.

Ο McAfee εξαρχής όχι μόνο διαμήνυσε πως είναι αθώος στις αρχές της Μπελιζέ (χώρα της κεντρικής Αμερικής -εκεί όπου ζει τα τελευταία χρόνια) αλλά ξεκίνησε μια σειρά από απίστευτες δηλώσεις και ενέργειες. Έτσι διέφυγε από τον χώρο κατοικίας του ώστε να αποφύγει την ανάκριση της αστυνομίας, και ξεκίνησε να διαρρέει ιστορίες πως η αστυνομία τον ήθελε νεκρό, πως δηλητηρίασαν τα σκυλιά του, πως προσπαθούν να τον παγιδεύσουν, πως ήθελαν να σκοτώσουν αυτόν και πέτυχαν τον λάθος άνθρωπο, πως για να αποφύγει την σύλληψη έθαψε τον εαυτό του στο χώμα και ανέπνεε από ένα... χαρτόκουτο ή ακόμη πως  επισκέφτηκε το σπίτι του μεταμφιεσμένος, και πως συνομίλησε με αστυνομικούς πριν τον... διώξουν από τον τόπο του εγκλήματος θεωρώντάς τον κάποιον περίεργο περαστικό. Από εκεί και πέρα το έσκασε στην Γουατεμάλα (σσ. ενώ δήλωνε πως δεν θα έφευγε ποτέ από το σπίτι του) και εκεί συνέβη το απίστευτα χαζό γεγονός, να του πάρουν συνέντευξη και να τον φωτογραφήσουν με ένα iPhone S4. Η φωτογραφία που ανέβηκε στο ίντερνετ περιείχε όλα τα metadata από το... GPS με αποτέλεσμα η μυστική τοποθεσία να αποκαλυφθεί και ο McAfee να συλληφθεί από τις αρχές της Γουατεμάλας για παράνομη είσοδο στην χώρα. Εν τέλει ο McAfee έκανε αίτηση για πολιτικό άσυλο που απορρίφθηκε, προσποιήθηκε έμφραγμα για να κερδίσει χρόνο και στο τέλος απελάθηκε στις ΗΠΑ πριν δύο εβδομάδες περίπου.

Η ιστορία σίγουρα μοιάζει με επεισόδιο του CSI, καθώς η αστυνομία όντως είχε "μπουκάρει" παλαιότερα στην ιδιοκτησία του κατηγορώντας τον για παραγωγή... μεθαμφεταμίνης, ενώ από την άλλη ο δολοφονηθείς γείτονας του είχε καταθέσει επίσημα παράπονα για τα σκυλιά του McAfee, σκυλιά που βρέθηκαν δηλητηριασμένα λίγο πριν τον πυροβολισμό του.

Και αν το δράμα του πολυεκατομμυριούχου εκκεντρικού μύθου της πληροφορικής περιέχει βία, ίντριγκες, ιστορίες για ναρκωτικά και απίστευτες επινοήσεις, η επιλογή του McAfee να μιλάει σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και να προμοτάρει την δική του πλευρά της ιστορίας, δίχασε αρκετούς από αυτούς με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν απλά τρελό. Και η τρέλα καλά κρατεί έως και σήμερα, με tweets, δηλώσεις και αντιδηλώσεις του, όπως για το ότι είναι άφραγκος ή πως έχει 5 εκατομμύρια, πως τελικά έχει 20 εκατομμύρια που τα παράτησε πίσω στο σπίτι του, πως θα πρέπει να μποϊκοτάρουμε την Belize, πως ΔΕΝ πρέπει να μποϊκοτάρουμε την Μπελιζέ για τις διακοπές μας (ας αποφασίσει τελικά), ή πως η ιστορία του έχει ήδη πουληθεί για να γίνει σενάριο ταινίας!

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο 67χρονος McAfee είναι όντως τρελός (όπως τον χαρακτήρισε ακόμη και ο κυβερνήτης της Μπελιζέ) ή απλά απίστευτα εκκεντρικός. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως δεδομένης της σχέσης του McAfee με τον τύπο αλλά και της ροπής του σε τρελές περιπέτειες, το σίγουρο είναι πως θα ακούσουμε ξανά γι΄ αυτόν σύντομα!

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;