Διαφήμιση
( 2 ψήφοι )

Human RightsΚαι εκεί που νομίζαμε πως η NSA μετά τις αποκαλύψεις Snowder θα «μαζεύονταν» ήρθαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις απανωτές ειδήσεις να μας δείξουν πως τα κράτη δεν έχουν κανένα ενδοιασμό όσον αφορά την πρακτική των μαζικών παρακολουθήσεων των πολιτών τους.

Έτσι λοιπόν, πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν από την Ρώσικη Kaspersky Labs λεπτομέρειες ενός ιού ο οποίος εγγράφονταν στο firmware του σκληρού δίσκου, και από εκεί κατασκόπευε ελεύθερα και χωρίς κανέναν κίνδυνο να εντοπιστεί τον υπολογιστή που μόλυνε. Πρόκειται για ένα τρομερό κενό ασφαλείας καθώς το firmware των διαφόρων συσκευών είναι πρακτικά αδύνατον να ερευνηθεί για ιούς αν δεν ξέρεις πού και τί να ψάξεις! Ο δε κώδικας του ιού είχε ομοιότητες με τον Stuxnet (τον ιό που χτύπησε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και που κατά γενική ομολογία ανήκει στις ΗΠΑ ή/και το Ισραήλ) και είναι πιθανόν να λειτουργούσε ανεμπόδιστα από το 2002!

Το δεύτερο χτύπημα ήταν η αποκάλυψη του Snowden πως τόσο η Αμερικάνικη NSA όσο και η Βρετανική GCQH είχαν πρόσβαση στους κωδικούς των SIM καρτών του μεγαλύτερου παγκοσμίως κατασκευαστή τέτοιων καρτών, την Ολλανδική Gemaldo. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η εταιρεία «συνεργαζόταν» ή απλά ήταν θύμα κυβερνοεπίθεσης, σημασία έχει πως οι μυστικές υπηρεσίες αυτών των κρατών μπορούσαν να «ακούν» χωρίς κανένα περιορισμό τις συνομιλίες και τα δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών ανά τον κόσμο που ενεργοποίησαν το κινητό τους με μια τέτοια κάρτα!

Τέλος, το FBI προτείνει αυτές τις ημέρες την διεύρυνση των δυνατοτήτων ερευνών σε χρήστες ανά τον κόσμο (ενώ πριν απαιτούνταν ένταλμα από τον δικαστή της πολιτείας) κάτι που ανάγκασε την ίδια την Google να αντιταχθεί σε αυτό με επίσημη επιστολή προς το Υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Κατά τα άλλα υπάρχει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Δυτικές «Δημοκρατίες»!...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;