Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Οι υπολογιστές αποτελούν σήμερα ολοκληρωμένα κέντρα διασκέδασης και στους σκληρούς τους δίσκους έχει κανείς αποθηκευμένες δεκάδες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή οικιακά βίντεο. Γιατί λοιπόν να ψάχνει τρόπους να μεταφέρει όλο αυτό το υλικό σε ένα εξωτερικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου, όταν ο ίδιος ο υπολογιστής μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά;


Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να επιλέξει τα κατάλληλα περιφερειακά και από εκεί και πέρα η ποιότητα προβολής και ακρόασης δεν θα υστερεί σε τίποτα σε σχέση με ένα πανάκριβο home cinema σαλονιού.

Μια τέτοια λύση είναι η πλέον κατάλληλη για φοιτητές που θέλουν να κάνουν οικονομία χώρου, αλλά και να γλιτώσουν χρήματα. Επίσης, πρόκειται για καλή εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να έχουν δύο συστήματα home cinema στο σπίτι τους, δεν θέλουν όμως να μπουν σε πολλά έξοδα. Ουσιαστικά, εκτός από έναν ισχυρό υπολογιστή γραφείου με μεγάλο σκληρό δίσκο, γρήγορο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών για να στήσει κανείς το δικό του home cinema στον υπολογιστή, θα χρειαστεί να αποκτήσει ένα καλό σετ ηχείων που να υποστηρίζουν πολυκάναλο surround ήχο. Μαζί με τα ηχεία, μια μεγάλη οθόνη με χαμηλό χρόνο απόκρισης και ποιοτική απόδοση των χρωμάτων είναι επίσης απαραίτητη. Αν μάλιστα διαλέξει ένα μοντέλο που να διαθέτει δέκτη τηλεόρασης, τόσο το καλύτερο, καθώς θα εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό μέγιστη αυτονομία. Κατά τα άλλα, ένας δέκτης τηλεόρασης και μια συσκευή Βlu-ray είναι απαραίτητα συμπληρώματα μιας ολοκληρωμένης πρότασης.

Προσιτό Βlu-ray

Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε σύστημα home cinema που σέβεται τον εαυτό του είναι μια συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Βluray για προβολή ταινιών σε υψηλή ευκρίνεια. Στους υπολογιστές, οι συσκευές αυτές δεν κοστίζουν πολλά και μια αξιόλογη πρόταση σε λογική τιμή είναι το μοντέλο CΗ08LS10 της LG. Υποστηρίζει ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων 8x και είναι συμβατό με τους περισσότερους τύπους οπτικών δίσκων CD και DVD, υποστηρίζοντας μάλιστα εγγραφή δεδομένων σε αυτά τα μέσα (με ταχύτητα εγγραφής CD 48x και DVD 16x). Με τα χαρακτηριστικά αυτά, δεν υπάρχειλόγος να στραφεί κανείς σε κάποιο συμβατικό DVD recorder για τον υπολογιστή του.

Τιμή: 95 ευρώ


Αναλογική και ψηφιακή ΤV

Σε περίπτωση που επιλέξετε μια οθόνη που δεν διαθέτει δέκτη τηλεόρασης, η αγορά ενός αυτόνομουεσωτερικού κατά προτίμηση- δέκτη είναι απαραίτητη για το home cinema του υπολογιστή. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να παρακολουθεί αναλογική και ψηφιακή τηλεόραση, μπορεί να πραγματοποιήσει και απ΄ ευθείας εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων στον δίσκο του υπολογιστή του. Από τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο ΑverΤV Μedia Ρort της ΑverΜedia, το οποίο υποστηρίζει προβολή εικόνας σε ανάλυση 1920x1200, αλλά και αναπαραγωγή αρχείων μέσω θύρας USΒ ή από κάρτες μνήμης SD/SDΗC, ΜS και ΜΜC. Πολύ χρήσιμη είναι η λειτουργία στιγμιαίου παγώματος του τηλεοπτικού προγράμματος και συνέχισης από το σημείο που σταμάτησε.

Τιμή: 109 ευρώ


30 ίντσες απόλαυσης

Οι οθόνες της Αpple είναι πανάκριβες, εξασφαλίζουν όμως κορυφαίες επιδόσεις και πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής. Η 30 ιντσών Αpple Cinema Display είναι εξαιρετική, τόσο για να δουλεύει κανείς στον υπολογιστή όσο και για να παρακολουθεί ταινίες, ειδικά σε υψηλή ευκρίνεια. Η μέγιστη ανάλυση φτάνει τα 2560x1600 pixels, ενώ πολύ χρήσιμο είναι το ότι ενσωματώνονται δύο θύρες USΒ 2.0, δύο FireWire400, καθώς και μια DVΙ για σύνδεση με υπολογιστή. Στα θετικά της πρέπει να σημειώσει κάποιος και το πολύ ωραίο ντιζάιν, όπου κυριαρχεί το αλουμίνιο και το γυαλί.

Τιμή: 1.899 ευρώ

 

Και οθόνη και ΤV

Μια οθόνη υπολογιστή η οποία είναι και κανονική τηλεόραση και προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εικόνας σε άκρως προσιτή τιμή είναι η Μ2762D της LG. Διαθέτει δύο θύρες ΗDΜΙ, καθώς και ψηφιακό δέκτη τηλεόρασης και το πάνελ των 27 ιντσών υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 1920x1080 pixels και αντίθεση που φτάνει δυναμικά σε αναλογία 50.000:1. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ενσωματώνει ένα πολύ ικανοποιητικό σύστημα ήχου με ενσωματωμένα ηχεία ισχύος 5 Watts το καθένα, καθώς και είσοδο USΒ για προβολή φωτογραφιών ή ακρόαση μουσικής.

Τιμή: 339 ευρώ

 

Για πολυκάναλο ήχο

Χωρίς να κοστίζουν πολλά, τα ηχεία Ιnspire Τ6200 της Creative που προσφέρουν ήχο surround 5.1 είναι πολύ καλή επιλογή για να απολαύσει κανείς κινηματογραφικές ταινίες και βιντεογκέιμ. Η εμφάνισή τους είναι μοντέρνα και καλόγουστη και τα τέσσερα ηχεία-δορυφόροι μικρά σε διαστάσεις. Τα περιφερειακά ηχεία αποδίδουν ισχύ εξόδου 7,5 Watts RΜS έκαστο, το κεντρικό ηχείο 18 Watts RΜS και το subwoofer 22 Watts RΜS, ενώ το όλο σύστημα προσφέρει απόκριση συχνοτήτων που κυμαίνεται από 40Ηz έως 20kΗz.

Τιμή: 99 ευρώ


Με ισχυρό subwoofer

Πολύ καλό πολυκάναλο ήχο surround 5.1 προσφέρουν τα ηχεία SRS D511 της Sony. Βασικό τους πλεονέκτημα η χωρίς παραμόρφωση απόδοση ακόμα και σε υψηλή ένταση, καθώς και το ισχυρό subwoofer. Επίσης, θετικό είναι ότι η εγκατάσταση του συστήματος είναι παιχνιδάκι, καθώς χρησιμοποιούνται χρωματιστά καλώδια τα οποία βρίσκει κανείς εύκολα πού πρέπει να συνδεθούν. Η συνολική ισχύς εξόδου φτάνει τα 50 W και είναι επαρκής για τους περισσότερους χρήστες.

Τιμή: 109 ευρώ

 

02/03/2010 - ndigital.tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;