Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

http://img.gawkerassets.com/img/18ln7azwedn4jjpg/original.jpg

Με τον ερχομό των νέων NVidia GTX1080 και 1070 έγινε αρκετή συζήτηση για το θέμα των τιμών, καθώς στις ΗΠΑ μια GTX1070 κοστίζει λιγότερο από 400€ την ίδια ώρα που στην Ελλάδα ή ίδια ακριβώς κάρτα δεν πέφτει ποτέ κάτω από τα 530€!

Αν αναλογιστούμε δε την διαφορά ευρώ/δολαρίου, τότε γίνεται προφανές πως υπάρχει μια μεγάλη στρέβλωση στην αγορά. Ποιος ο λόγος; Το πρώτο είναι πως γενικά όλες οι μεγάλες εταιρείες κλέβουν με το να θεωρούν την ισοτιμία δολαρίου ευρώ στο 1. Για παράδειγμα η αγαπητή Adobe χρεώνει και κοστολογεί το ίδιο νούμερο είτε πληρώνεις σε ευρώ είτε σε δολάρια κάτι που σημαίνει αυτή τη στιγμή 10% χασούρα για τον καταναλωτή (και 30% στις καλές εποχές του ευρώ). Ένα δεύτερο είναι τα capital controls και η αδυναμία μεγάλων εισαγωγέων να πετύχουν καλύτερες τιμές. Αυτή τη στιγμή, οι δύο μεγαλύτεροι εισαγωγείς στην Ελλάδα έχουν τιμές που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν όχι το εξωτερικό αλλά ούτε και τους παράλληλους μικρούς εισαγωγείς και καταστήματα! Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, δεν είναι άλλο παρά το «καπέλο».

Σσ. Μπορείτε να αγοράσετε από ένα online κατάστημα λιανικής ένα UV400 240GB SSD σε πολύ φθηνότερη τιμή από ότι χονδρική από την Oktabit ή την Info-quest. Το ίδιο θα ίσχυε και στις κάρτες γραφικών αν δεν επρόκειτο για ένα τόσο ακριβό προϊόν που δεν έχει τόσο μεγάλη ζήτηση.


δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;