Διαφήμιση
( 3 ψήφοι )

Μετά από αρκετό καιρό ταλαιπωρίας και εκατομμύρια πολύτιμα αρχεία να είναι χαμένα, επιτέλους βρέθηκε λύση στην επιδημία του ιου TeslaCypt ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι ιοί-εκβιαστές, κωδικοποιούσε τα αρχεία του υπολογιστή και ζητούσε αντίτιμο σε bit-coins προκειμένου να στείλει το κλειδί της αποκωδικοποίησης.

Αν και η λύση έχει βρεθεί λίγο πριν τις αρχές του καλοκαιριού, καλό είναι να αναφέρουμε την διαδικασία για αυτούς που δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε καθημερινή βάση.

Οι hackers λοιπόν είτε λόγω πίεσης είτε λόγω έλλειψης κερδών, αποκάλυψαν το master key σε έναν ερευνητή της eSET ζητώντας παράλληλα συγνώμη (!). Το κλειδί είναι αυτό,

440A241DD80FCC5664E861989DB716E08CE627D8D40C7EA360AE855C727A49EE

και μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης που έχει πληγεί από τον ιό, είναι να κατεβάσει ένα από τα προγράμματα αποκωδικοποίησης (είτε από την eSET είτε αυτό εδώ) και να τροφοδοτήσει το πρόγραμμα με το master key επιλέγοντας παράλληλα τον κατάλογο ή τον δίσκο που έχει πληγεί από τον ιό.

tesla decoder

Εμείς δοκιμάσαμε την εν λόγω μεθοδολογία σε πληγέντα δίσκο πελάτη, και όντως όλα τα αρχεία του επανήλθαν σε υγιή μορφή. Όσοι λοιπόν έχετε βρεθεί σε δύσκολη θέση από κάποια παραλλαγή του Teslacrypt malware, μπορείτε να νιώθετε αισιόδοξοι για τα δεδομένα σας!

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;