Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το υπέργειο τμήμα του καταφυγίου, βρίσκεται «σε υπερυψωμένη θέση με πανοραμική θέα«Το δικό σας πυρηνικό καταφύγιο, μέσα σε δικό του οικόπεδο και με αυθεντικό εξοπλισμό» γράφει η καταχώριση στο eBay για τη δημοπρασία ενός καταφυγίου του Ψυχρού Πολέμου που χτίστηκε το 1959 στο Ντέρμπισαϊρ της κεντρικής Βρετανίας.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη με αρχική τιμή μόλις 500 λίρες (550 ευρώ). Σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, έχουν ήδη υποβληθεί 46 πονταρίσματα από 24 χρήστες και η τιμή του έχει φτάσει τις 25.550 λίρες (28.100 ευρώ)!

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βιαστούν, καθώς ο πλειστηριασμός θα κλείσει σε 3 ημέρες από τώρα, στις 7 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπόγειο καταφύγιο κατασκευάστηκε το 1959 και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλικό Σώμα Παρατηρητών, αποτελούμενο κυρίως από εθελοντές που επαγρυπνούσαν για ενδείξεις πυρηνικής επίθεσης. Το κτίσμα πέρασε στην αχρηστία το 1991 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το υπέργειο τμήμα του καταφυγίου, με διαστάσεις 15 επί 15 μέτρα, βρίσκεται «σε υπερυψωμένη θέση με πανοραμική θέα».

Το κυρίως, υπόγειο τμήμα «είναι προσβάσιμο μέσω καταπακτής και φρεατίου», βρίσκεται σε βάθος 4,5 μέτρων και διαθέτει δύο δωμάτια -το χώρο διαβίωσης και τη χημική τουαλέτα- καθώς και δύο φρεάτια εξαερισμού.

Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης τα έπιπλα, μια σειρήνα, σχοινιά για το κατέβασμα φορτίων από τα φρεάτια, καθώς έναν εμαγιέ κουβά...

 

Newsroom ΔΟΛ

Την δημοπρασία μπορείτε να την βρείτε στο αγγλικό eBay: ROC Nuclear Bunker - Master Post - Peak District

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;