Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

sony vs appleΟ ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών Sony αναπτύσσει μια νέα γενιά φορητών προϊόντων, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του 2010, με στόχο να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στις αντίστοιχες συσκευές της Apple...

Τα προϊόντα περιλαμβάνουν ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με τη σουηδική Εricsson,  το οποίο θα μπορεί να «κατεβάζει» και να παίζει παιγνίδια του Playstation, καθώς και μια φορητή συσκευή που θα αποτελεί «διασταύρωση» μικρού φορητού υπολογιστή (netbook), ψηφιακού αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων (e-reader) και φορητού PSP (Playstation Portable), σύμφωνα με τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και τα ξένα πρακτορεία.

Η δεύτερη αυτή πολύ-συσκευή προορίζεται να ανταγωνιστεί απευθείας το iPad της Apple.

Τα νέα προϊόντα επίσης αναμένεται να συνεργάζονται με τη νέα online πλατφόρμα media της Sony, που θα αρχίσει να λειτουργεί αυτόν τον μήνα στις ΗΠΑ και θα προσφέρει κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσική, κάτι ανάλογο δηλαδή με το online κατάστημα iTunes της Apple.


Παράλληλα, η Sony (που αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες) και η SonyEricsson, όπως ανακοινώθηκε, θα ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Η SonyEricsson πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον Απρίλιο το πρώτο της «έξυπνο» κινητό, το Xperia X10, που θα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Η Apple και η Sony έχουν διάφορους ανοιχτούς «λογαριασμούς» στην αγορά. Τα iPod και iPodTouch ανταγωνίζονται με το PSP της Sony, ενώ το iPad αναμένεται να «χτυπηθεί» με τον e-reader Sony Reader.

 

05/03/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;