Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

La Derniere HeureΚυκλοφόρησε στο Βέλγιο δοκιμαστικό φύλλο της γαλλόφωνης «La Derniere Heure» με τρισδιάστατες φωτογραφίες και διαφημίσεις αλλά χωρίς τροποποιήσεις στα κείμενα, τα οποία παρέμειναν στις δύο διαστάσεις.

Η ειδική αυτή έκδοση πούλησε 115.000 φύλλα, τιράζ υψηλότερο του συνήθους, αλλά ο εκδότης Υμπέρ Λεκλέρκ δήλωσε ότι το πείραμα αυτό δεν θα έχει συνέχεια λόγω του υψηλού κόστους. «Ακούμε για τρισδιάστατο κινηματογράφο, για τρισδιάστατη τηλεόραση και για τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια. Είπαμε λοιπόν να το δοκιμάσουμε και στον κλάδο μας» είπε στο ΒΒC.

Στο χαρτί δεν είναι πάντως απλή υπόθεση η τρισδιάστατη απεικόνιση. Ο αναγνώστης είναι υποχρεωμένος να φορέσει τα ειδικά γυαλιά και να κρατήσει τη σελίδα σε απόσταση 50 εκατοστών από τα μάτια του, σε χώρο με πολύ καλό φωτισμό. Για να συνηθίσει το μάτι στην τρισδιάστατη απεικόνιση χρειάζεται μερικά λεπτά, γεγονός που δυσχεραίνει την ανάγνωση.

Μόνο οι εικόνες που έχουν υποστεί τρισδιάστατη επεξεργασία είναι καθαρές, ιδίως εκείνες των διαφημίσεων, ενώ τις κανονικές φωτογραφίες ο αναγνώστης τις βλέπει θαμπές, όπως και το υπόλοιπο κείμενο. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια εφημερίδα που μάλλον σπάει τα νεύρα...

 

11/03/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;