Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην απαντούν σε μηνύματα (SΜS) από προορισμούς που δεν αναγνωρίζουνΞένες εταιρείες στέλνοντας παραπλανητικά μηνύματα φουσκώνουν τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών

Βιομηχανία με κέρδη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν στήσει στην Ελλάδα ξένες εταιρείες που στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα (SΜS) σε κινητά τηλέφωνα ανυποψίαστων Ελλήνων «φουσκώνοντας» σημαντικά τους λογαριασμούς τους. Ενδεικτικά, μία από αυτές τις επιχειρήσεις είχε ετήσιο τζίρο 45 εκατ. ευρώ.

Τα θύματά τους δεν τα βρίσκουν μόνο μέσω μηνυμάτων αλλά και μέσω αγγελιών που έχουν καταχωρίσει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και σε παρόχους δωρεάν ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως το Υahoo!. Στις αγγελίες αυτές αναφέρουν ότι αν κάποιος δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του θα μπορούσε να μάθει το ΙQ του, να κερδίσει «μια γυναίκα για μία ολόκληρη ημέρα», να ενημερωθεί μέσω της υπηρεσίας «το ρολόι του θανάτου» για τον χρόνο που θα πεθάνει, να μάθει πού βρίσκεται το αγαπημένο του πρόσωπο, να κάνει γνωριμίες με ωραίες γυναίκες κτλ.

Πριν από τρεις μήνες οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησαν έρευνα σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Καταναλωτή και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προκειμένου να εξεταστούν περισσότερες από 100 καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας από εταιρείες και μηνύματα που προέρχονταν από πενταψήφιους αριθμούς που ξεκινούσαν από 54.

Σύμφωνα με τις μηνύσεις και τα όσα υποστήριξαν οι καταγγέλλοντες στη συντριπτική τους πλειονότητα, ελάμβαναν στα κινητά τηλέφωνά τους μηνύματα με διαφημιστικό περιεχόμενο χωρίς να έχουν ποτέ συναινέσει. Οι αστυνομικοί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον επτά εταιρειών, η οποία διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωάννη Σακελάκο.

 

09/03/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;