Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=14045800&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=310&h=Πρόσβαση σε εγκατάσταση και χρήση άλλων 12 browsers θα έχουν οι χρήστες των Windows από τον Μάιο

Μέσα στον τρέχοντα μήνα, πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, χρήστες των λειτουργικών συστημάτων της Μicrosoft, όταν θα ανοίγουν τους υπολογιστές τους θα ερωτώνται αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (browser) ή κάποιο ανταγωνιστικό.

Με τον τρόπο αυτόν θα «σφραγιστεί» η συμφωνία που έκανε πριν από τρεις μήνες η κολοσσιαία εταιρεία λογισμικού, παγκοσμίως, με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ευρωπαίων να «σπάσουν» το μονοπώλιό της σε ό,τι αφορά την περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Η εταιρεία εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει να στέλνει τις κατάλληλες αναβαθμίσεις σε όλους τους υπολογιστές Windows στην Ευρώπη. Οταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, πιθανότατα μέσα στον Μάιο, μια οθόνη θα προτρέπει τους χρήστες να επιλέξουν να «κατεβάσουν» και να εγκαταστήσουν έναν από δώδεκα και περισσότερους περιηγητές που θα εμφανίζονται, συμπεριλαμβανομένου και του δικού της.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή έλαβε τέλος μια διαμάχη 10 ετών, η οποία κόστισε στην εταιρεία 1,68 δισ. ευρώ, σε πρόστιμα.

Για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής και αμερόληπτης επιλογής ανάμεσα στον Ιnternet Εxplorer της Μicrosoft και στα ανταγωνιστικά προγράμματα πλοήγησης, όπως τα Μozilla Firefox, Google Chrome, Αpple Safari και Οpera, σχολίασε η κυρία Κρους. Ο νομικός εκπρόσωπος της Μicrosoft Μπραντ Σμιθ χαρακτήρισε τη συμφωνία «σημαντικό βήμα» για την επίλυση των ζητημάτων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Το βασικό ανταγωνιστικό πρόγραμμα πλοήγησης είναι το Firefox της Μozilla. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Fittkau & Μaass, το Firefox είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα πλοήγησης, με δεύτερο τον «πλοηγό» της Μicrosoft. Παρά ταύτα ο Ιnternet Εxplorer παραμένει κυρίαρχος σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον χρησιμοποιεί ποσοστό άνω του 50% των χρηστών του Διαδικτύου, ενώ το 32% χρησιμοποιεί το Firefox και μόλις το 2% το νορβηγικό πρόγραμμα Οpera.

 

11/03/2010 - tovima.gr

 

Διαβάστε επίσης: Microsoft προς χρήστες: Μήπως προτιμάτε άλλο browser;

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;