Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

cisco logoΟ γίγαντας του εξοπλισμού δικτύωσης Cisco παρουσίασε έναν νέο δρομολογητή που θα επιτρέψει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αυξήσουν σημαντικά τη διαδικτυακή κίνηση που μπορούν να αντέξουν τα δίκτυά τους.

Ο δρομολογητής πυρήνα CRS-3, το πρώτο νέο μοντέλο της Cisco εδώ και έξι χρόνια, θα «μεταμορφώσει» το Διαδίκτυο προσφέροντας ταχύτητες έως και 322 Terabit ανά δευτερόλεπτο.

Η ταχύτητα αυτή θα επέτρεπε θεωρητικά το κατέβασμα «όλων των κινηματογραφικών ταινιών που έχουν δημιουργηθεί ποτέ σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά» υπερηφανεύεται η Cisco. Θα επέτρεπε επίσης σε όλους τους κατοίκους της Κίνας να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το CRS-3 είναι τρεις φορές ταχύτερο από τον προκάτοχό του, το CRS-1, και «δώδεκα φορές ταχύτερο από τον ανταγωνισμό». Περίπου 300 εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την προηγούμενη έκδοση CRS-1.

Ο μόνος ανταγωνιστής της Cisco στην αγορά των διακομιστών πυρήνα είναι η επίσης αμερικανική Juniper Netorks.

Το CRS-3 δοκιμάζεται τώρα στο δίκτυο της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&T και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά αργότερα φέτος σε τιμή γύρω στα 90.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τη Cisco, η διαδικτυακή κίνηση προβλέπεται να έχει πενταπλασιαστεί έως το 2013, με το 90% της αύξησης να αντιστοιχεί στο ψηφιακό βίντεο.

 

ndigital.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;