Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Playstation moveAπαντώντας στις αντίστοιχες τεχνολογίες της Nintendo και της Microsoft, η Sony παρουσίασε και επίσημα το PlayStation Move, μια συσκευή με την οποία οι χαρακτήρες των βιντεοπαιχνιδιών μπορούν αναπαράγουν στην οθόνη τις πραγματικές κινήσεις του παίκτη.

Tο Move, ένα κυλινδρικό χειριστήριο με ένα φωτεινό μπαλάκι στην πάνω άκρη του, συνεργάζεται με την κάμερα Eye του PlayStation για να καταγράφει τις κινήσεις του παίκτη και να τις αναπαράγει στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Η κάμερα παρακολουθεί το φωτεινό μπαλάκι για να υπολογίσει τις κινήσεις του παίκτη και επιτρέπει έτσι στο χειριστήριο να λειτουργεί ως εικονικό σπαθί ή ρακέτα, περίπου όπως το χειριστήριο του Nintendo Wii που καθιέρωσε την τεχνολογία κίνησης το 2006.

«Τίποτα άλλο μέχρι σήμερα δεν ήταν τόσο ακριβές» σχολίασε ο Σουσέι Γιοσίντα, πρόεδρος της Sony Compuyet Electronics Worldwide Studios, παρουσιάζοντας το Move, χθες, Πέμπτη, στο Τόκιο.

Η συσκευή αναμένεται στα καταστήματα το φθινόπωρο σε τιμή που δεν έχει οριστικοποιηθεί, υπολογίζεται όμως γύρω στα 100 δολάρια για ένα πακέτο που περιλαμβάνει το Move, την κάμερα Eye και ένα παιχνίδι.

Η Sony ανακοίνωσε ότι 36 εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τηo Move -στη διάρκεια του 2010 θα κυκλοφορήσουν 20 τίτλοι που συνεργάζονται με νέα τεχνολογία.

H αντίστοιχη τεχνολογία της Microsoft για το Xbox 360, με την ονομασία Natal, αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2010.

 

12/03/2010 - tovima.gr

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο όταν ανακοινώθηκε ως Motion Controller...: Motion Controller: Το νέο «χειριστήριο κίνησης» για το PlayStation καταφθάνει το φθινόπωρο

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;