Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=14051756&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=232&h=250Στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον όπου διδάσκει ο καθηγητής Ντέιβιντ Κόουλ, τα θρανία είναι γεμάτα βιβλία. Εκείνο που λείπει παντελώς είναι οι υπολογιστές. Ο Κόουλ έχει απαγορεύσει τα λάπτοπ στις τάξεις του, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να κρατούν σημειώσεις με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι γονείς τους: στο χαρτί.

Πριν από μια γενιά οι ακαδημαϊκοί κύκλοι είχαν καλωσορίσει τη νέα τεχνολογία στις αίθουσες. Όμως στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τα λάπτοπ άρχισαν να αποτελούν περισπασμό. Οι ασύρματες συνδέσεις του Ίντερνετ ωθούν τους φοιτητές να μην κρατούν σημειώσεις αλλά να στέλνουν e-mail, να γράφουν σε μπλογκ, να παρακολουθούν βίντεο στο ΥouΤube, ακόμα και να παίζουν στο Διαδίκτυο, την ώρα που βρίσκονται στην αίθουσα παράδοσης. «Μοιάζει σαν να αφήνουμε στο γραφείο κάθε φοιτητή πέντε διαφορετικά περιοδικά, αρκετά τηλεοπτικά σόου, μερικές ευκαιρίες για ψώνια και ένα τηλέφωνο και να του λέμε: “Εάν δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος στο μάθημα, ασχολήσου με αυτά”», εξηγεί ο Κόουλ.

Αξιοπιστία
Καθηγητές έχουν απαγορεύσει τη χρήση λάπτοπ στις τάξεις τους σε αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια. Ο Κόουλ ήταν από τους πρώτους που το έκαναν το 2006 και μόλις πριν από μια εβδομάδα, ένας συνάδελφός του έδειξε άθελά του πόσο έντονα έχει αποικήσει το Ίντερνετ τις πανεπιστημιακές αίθουσες. Όταν ο καθηγητής Πίτερ Ταγκ είπε στους φοιτητές την είδηση για την παραίτηση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, εκείνοι το έγραψαν αμέσως στα μπλογκ τους. Λίγο πριν από το τέλος του μαθήματος ο Ταγκ αποκάλυψε ότι η είδηση ήταν ψευδής- αποτελούσε απλώς μέρος του μαθήματος για την αξιοπιστία.

 

11/03/2010 - tanea.gr με πηγή από Washington Post

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;