19 Μαρτιου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Αυτός ο διαδικτυακός τόπος έχει όλα τα φόντα να γίνει δημοφιλής και στην Ελλάδα. Αμερικανοί ακτιβιστές πήραν την πρωτοβουλία, με αφορμή την μεγαλο-απάτη του θρυλικού πλέον Μπέρναρντ Μέιντοφ, και δημιούργησαν την ιστοσελίδα TheVilePlutocrat.com, δηλαδή «Ο ελεεινός (άθλιος, ποταπός, επονείδιστος κ.λπ.) πλουτοκράτης», αφιερωμένο αποκλειστικά στα «κατορθώματα» των πλούσιων και ισχυρών και των ποικίλων μεθόδων που μετέρχονται για να «πιουν το αίμα» αδαών και αθώων.
Η ιστοσελίδα συγκεντρώνει, από διάφορες πηγές πληροφόρησης, ειδήσεις και σχόλια που ανοίγουν τα μάτια των ανυποψίαστων σχετικά με τις απάτες και τις κάθε είδους κομπίνες και εγκληματικές πράξεις της «προνομιούχας» τάξης σε όλο τον κόσμο, συνδέοντας, όσο μπορεί, τα γεγονότα με συγκεκριμένα πρόσωπα της «πλουτοκρατίας». Μπορεί κανείς να βρει βιογραφίες απατεώνων, περιστατικά απάτης, ηθικολογίες κ.α., σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Συνοπτικά, αναζητούμε οποιοδήποτε είδος πληροφορίας σχετικό με τους ανθρώπους στα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας, οι οποίοι κάνουν κάτι που αφαιρεί χρήματα από την μεσαία τάξη», δήλωσε ο δημιουργός της ιστοσελίδας Πολ Μπάρτον της 16 Toads Design.
Ο Μέιντοφ, πρώην πρόεδρος του χρηματιστηρίου NASDAQ, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2008 και καταδικάστηκε πέρυσι τον Ιούνιο σε 150 χρόνια φυλάκισης, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για τη δημιουργία μιας γιγάντιας «πυραμίδας» απάτης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος ουκ ολίγων επενδυτών (πολλοί από τους οποίους όμως κάθε άλλο παρά αθώοι μικρο-επενδυτές ήσαν οι ίδιοι, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονταν τραπεζίτες, παραγωγοί του Χόλιγουντ, χρηματιστές κ.α.).
Ο Μέιντοφ παραδέχτηκε ότι δεν είχε επενδύσει ούτε ένα δολάριο από αυτά που του είχαν δώσει, αλλά απλώς έδινε στους παλαιότερους επενδυτές μέρος από τα κεφάλαια των νεότερων που έμπαιναν στην «πυραμίδα» κ.ο.κ. Αν και στην αρχή άλλα παρόμοια σκάνδαλα ήρθαν επίσης στο φως, στη συνέχεια σιγά-σιγά «θάφτηκαν», σύμφωνα με το δημιουργό του “Thevilepluttocrat.com. Όπως είπε ο Μπάρτον, σίγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμα που κυκλοφορούν ελεύθεροι και «O ελεεινός πλουτοκράτης» επιθυμεί να συμβάλει στο ξεσκέπασμά τους».
Δεν είναι παράξενο που, ανάμεσα στα άλλα θέματα, υπάρχουν και αναφορές στην περίπτωση της Ελλάδας και στα πιθανά χρηματοοικονομικά «παιγνίδια» που έχουν παιχτεί σε βάρος της, οδηγώντας την χώρα μας στην πρόσφατη οδυνηρή περιπέτειά της.
15/03/2010 - enet.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV